A fost o cursă frumoasă!

Barcelona a oferit o cursă adevărată ieri. Seb și Lewis sunt cei care se vor lupta la titlu în 2011, cu avantaj de partea lui Seb. Cei 2 au mers impecabil ieri și mai ales au alergat toată cursa într-un ritm dur, la limita abilităților lor și a materialului. Doar 4 mașini au încheiat cursa în același tur cu cei 2. Însă Button și Webber au fost la distanțe enorme pentru F1. Iar Alonso, cel care a avut un start absolut strălucitor, cel care a condus cursa în prima parte, a sfârșit la un tur în spatele liderilor. Un tur!!! Cum să te mai bați la titlu în condițiile astea?

Vettel a fost omul zilei ieri. Din nou impecabil, a depășit când a fost nevoie, a mers tare când i s-a cerut asta și l-a ținut pe Lewis în spate deși KERS-ul îi juca feste iar McLaren-ul mânca jar pe linia dreaptă în fiecare din ultimele 10 tururi.

Ieri a fost ziua nemților, celălalt evidențiat fiind Heidfeld, „Quick Nick” reușind să termine pe 8 (plecat de pe 24), în fața lui Petrov (plecat de pe 6). Și dacă ar mai fi avut 2 ture nimic nu l-ar fi împiedicat să termine pe 6. Schumi a condus plutonul german, reușind sa-și apere (cam chinuit) locul 6 în fața lui Rosberg. Singurul neamț în suferință a fost Sutil, care nu se mai regăsește în 2011, fiind constand bătut de către debutantul Paul di Resta. Sergio Perez a marcat primele puncte oficiale în F1, după ce a fost descalificat la Melbourne.

La surprize negative trebuie să-i punem pe Webber, Massa și Williams-urile. Webber a stat prea mult la cutiuță. Mai întâi în spatele lui Alonso și apoi a lui Button. Unde e Mark, cel care naviga ca o furtună până pe podium acum câteva curse? Cine e pilotul acesta blazat care i-a luat locul? Plecat din pole, a terminat pe 4. Asta e o contraperformanță în sine la Barcelona. Massa… o cursă de pluton. În vreme ce Alonso aprindea tribunele, aruncându-și Ferrari-ul în frunte, Massa se lupta pentru locurile 6-7, apoi 8-9… 10… pentru a abandona în nisip de pe un anonim loc 12. Williams promitea după ce Maldonado reușise o calificare de top 10. A sfârșit pe 15, anonim. Păcat, pentru că lupta dintre Vettel și Hamilton ne aducea în minte scânteile care ieșeau de sub mașinile lui Senna și a lui Mansell, odinioară…

Lasă un comentariu