Sid Watkins se retrage la 83 de ani

Un titan al Formulei 1 și-a luat ieri la revedere de la sportul pe care l-a iubit o viață. Profesorul Sid Watkins a renunțat la rolul de președinte al Institutului FIA după ce în 2005 se retrăsese din funcția de doctor oficial al Formulei 1. În vârstă de 83 de ani, englezul este specializat în neurochirurgie și legătura sa cu Formula 1 a început în 1978 când Bernie Ecclestone i-a oferit rolul de medic principal al sportului.

Din această poziție, Watkins a revoluționat modul în care medicina salva vieți pe circuite. Standarde unanime au fost impuse pentru fiecare circuit: un anestezist, echipament de siguranță, elicopter medical, mașină medicală care să meargă în urma plutonului în primul tur pentru a asista în cazul unui accident. Datorită lui Watkins au scăpat de la moarte sigură piloți precum Didier Pironi (Germania 1982), Martin Donnelly (Spania 1990), Karl Wendlinger (Monaco 1994) și Mika Häkkinen (Australia 1995).

În umbra deceselor lui Ratzenberger și a lui Senna (unul din prietenii apropiați ai lui Watkins) la Imola în 1994, doctorul englez devine șeful noului înființat Comitet de Consiliere în Siguranță al FIA iar mai târziu președinte al Institutului pentru Siguranță în Motorsport.

Secretarul general al institutului, Richard Woods spune despre Watkins: „În tot ceea ce a realizat în cariera sa, a fost întotdeauna în frunte. A condus schimbările pentru impunerea unor măsuri de siguranță mai performante în anii ’80 și de atunci a devenit catalizatorul dezvoltării continue a FIA și mai recent, a Institutului. Moștenirea lui Sid în ceea ce privește siguranța în Formula 1 este unică.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s