De vacanță

Formula 1 a intrat în vacanță cu o cursă leșinată, în care cele mai importante evenimente au fost defecțiunile la cutiile de viteze ale lui Vettel și Hamilton. Am mai văzut un duel Alonso – Button pentru locul 3, câștigat de englez care l-a propulsat astfel pe Webber pe podiumul campionatului și pe Massa făcând „gogoși” în fața fanilor brazilieni. Poate cel mai bun lucru făcut de Massa în 2011.

Și uite așa, sezonul 2011 intră în istorie consacrând dominația absolută a lui Vettel și Red Bull, spectacolul readus de Pirelli și de DRS plus un an bun pentru Button, care l-a bătut suprinzător pe Lewis Hamilton în clasamentul final. Acesta a avut un an prost, frustrat de diferența de performanță dintre RedBull și McLaren plus ceva probleme în dormitor. Alonso se zbate ca peștele pe uscat la Ferrari, privind neputincios cum cariera i se scurge printre degete. A ratat titlul numărul 3 de 2 ori până acum, ambele la mustață, iar anul ăsta a terminat pe 4, la o infinitate de puncte de Vettel. Rosberg l-a mai bătut o dată pe marele Schumacher care a fost parcă mai viu decât anul trecut, din păcate suferind în calificări și fiind implicat în incidente inutile. Cam ăsta ar fi rezumatul unui sezon bun, nu știu dacă ar mai fi ceva de adaugat…

Pentru 2012 ne așteptăm la o revenire a lui Ferrari, pentru că regulile vor bana blown exhaust-ul folosit de Red Bull și McLaren dar anticipez că avansul Red Bull e suficient de mare să se păstreze în frunte. Vettel este într-o formă perfectă și nu sunt semne că a obosit câștigând. Dimpotrivă, e mereu flămând de victorii, pole-uri, tururi rapide și recorduri. Lewis și Alonso vor trebui să beneficieze nu doar de o mașină bună dar vor trebui să se scuture și să regăsească forma ce i-a facut campioni. Noi nu putem decât spera că lupta va fi încinsă. Mă cam îngrijorează însă deciziile comisarilor de cursă și regulamentul care devine din ce în ce mai drastic în privința duelurilor roată la roată. Piloții nu vor mai avea voie să revină la trasa ideală odată ce au părăsit-o ca să apere poziția.

Până la anul, să consemnăm că FOTA se destramă, Red Bull, Ferrari și Sauber au plecat deja din FOTA, anticipându-se că Toro Rosso îi va urma. O altă schimbare imporantă e că BBC-ul nu va mai transmite decât 10 curse live iar Martin Brundle (comentatorul meu preferat) va pleca la Sky în 2012. Păcat, pentru că 2011 a fost cel mai bun an în materie de producție TV, BBC-ul oferind adevărate regaluri – 4 ore de transmisie la fiecare cursă – reportaje, interviuri, montaje superbe, totul în HD și beneficiind de prezentatori de primă clasă: alături de Brundle au fost DC, EJ și Jake Humphrey. Ei au îmbogățit cursele cu umorul, inteligența și pasiunea pentru motorsport. Destrămarea acestui dream-team va diminua experiența Formulei 1 pentru noi, fanii.

Dar să nu picăm de acum în butoi, de abia s-au oprit motoarele, se lasă liniștea peste duminicile noastre și încet-încet, țiuitul din urechi dispare și e înlocuit de clinchet îndepărtat de zurgălăi… vine Moșul, sarmalele, cadourile, familia, prietenii, șampania de Revelion și uite așa ne trezim în ianuarie citind unde merge Kubica și dacă Rubens sau Sutil vor fi pe grila de la Melbourne.

Reclame

Un răspuns la „De vacanță

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s