Brazilia 2011. Interlagos. Avanpremieră și program oficial

Iată-ne ajunși, pe nesimțite, la ultima cursă a acestui an de Formula 1. Fără nici o victorie în 2011, Mark Webber este primul care și-ar dori să câștige cursa din acest weekend, în mare parte pentru a recupera puncte în încercarea de a lua locul 2 în clasament în detrimentul lui Button și Alonso. Tot la victorie se gândește și Felipe Massa, care cu ocazia cursei de acasă aniversează 100 de mari premii cu Ferrari și 10 ani de Formula 1. Nici Massa nu a câștigat vreo cursă anul acesta. În calea celor 2 vor sta ca de obicei Sebastien Vettel (care, deși a câștigat deja campionatul, nu ține să renunțe la lupta pentru recorduri), Fernando Alonso și cei 2 piloți McLaren, Button și Hamilton – ambii și-au câștigat titlurile de campioni mondiali la Interlagos, Hamilton chiar în defavoarea lui Massa.

Ești înconjurat de istorie când vii la Interlagos. Te întâlnești cu bustul lui Carlos Pace în drum spre circuit și atâția piloți mari vin de aici – inclusiv 2 campioni McLaren, Emerson Fittipaldi și Ayrton Senna” declară Button, arătându-ne că și-a făcut bine tema la istoria team-ului McLaren.

În ceea ce îi privește pe ceilalți doi brazilieni de pe pistă, Senna este forțat să demonstreze echipei de la Enstone de ce ar fi bine să continue cu el în timp ce Barrichello se încăpățânează să accepte finalul carierei la cea de-a 326-a cursă.

Pirelli vin aici cu două specificații noi de gume – astăzi, piloții vor testa o nouă variantă de gume Hard (mai moi ca actualele Hard). A doua noutate este pneul ce va fi folosit în cursă, alături de deja consacratul Pirelli Medium (alb): o nouă variantă de Soft (galben).

În weekend, prognoza amenință circuitul brazilian cu ploaie și furtună.

Cursa va dura 71 de tururi a câte 4,3km – un total de 305,9 km.

Program oficial:
Vineri, 25 noiembrie 2011
Antrenamente libere 1 – 14:00
Antrenamente libere 2 – 18:00

Sâmbătă, 26 noiembrie 2011
Antrenamente libere 3 – 15:00
Calificări – 18:00

Duminică, 27 noiembrie 2011
Cursa – 18:00

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s