Bubble boy

Nu știu câți dintre voi urmăreau Seinfeld și mai ales cine-și aduce aminte de episodul cu bubble boy. Lewis a spus înainte de cursă că are nevoie de o bulă protectoare, de oameni care-l iubesc și care să-l umple de energii pozitive, așa cum are colegu’ Button.. un tata super-cool și o girlfriendă de vis. Pentru că se știe că fără aceste 2 chestii nimeni nu poate conduce un monopost de F1, chestie de Luke Skywalker și voodoo, pardon Jedi shit. Muritorii de rând n-o pot percepe. Evident că de vină pentru ultimele evoluții nu e nici el, nici apropierea intimă de Massa în curse, ci faptul că bula-i karmică a fost desumflată de cuiul pantofului ex-ei. Și cum în suferință se forjează marile izbânzi, tot așa Lewis a triumfat în Abu Dhabi, ridicându-se în balonul învingătorului. Sigur, unii ar putea spune că a câștigat pentru că lui Vettel i s-a desumflat bula la propriu. Dar cred că v-am amețit cu atâtea bule!

Era o vreme când piloții pierdeau curse, campionate și karma universală nu avea nimic de-a face cu asta, după cum nici poziția lunii sau semnul zodiacal. Era o vreme când piloții erau bărbați și nu adolescenți întârziați. Când explodau motoare, când cockpit-ul mirosea a ulei și nu a Hugo Boss. Când conferința de presă dura 5 minute și piloții nu aveau timp să listeze toate cuceririle din ultimele 2 săptămâni. Pentru că aceștia semănau mai mult cu 007 și mai puțin cu Tintin. Nu zic că era neapărat mai bine, dar mi-e greu să-i compătimesc bula lui LC Hamilton și mai curând cred că PR-ul pilotului a învelit într-o bulă romantică un sezon slab al englezului, care va fi bătut pentru prima dată de coechipier. Personal, jedi-ul din mine crede că explicația este că padawan-ul Lewis e prea puțin interesat de altceva decât de locul 1. Și cum Vettel a fost imbatabil în 2011, asta l-a frustrat pe Hamilton și l-a făcut să-și piardă concentrarea. Pentru el, lupta pentru locul 2 nu are sens, de aceea a clacat atât de des, căzând sub Button ca performanță. În plus, s-a împedicat și de Massa de câteva ori, agravând situația. După cum Bob Marley n-are nimic de-a face cu F1, tot așa nici brit-țoapa Nicole Sch… n-a prea avut. La anu’ și la multi ani, Lewis! May the schwartz be with you! Și Urania, dacă asta nu ajunge.

Ce-ar fi de spus despre cursa în sine? Nu mare lucru. Sezonul cu cele mai nebune curse din ultimii 10-15 ani s-a calmat brusc, pe măsura ce bulele (ahh!!) pardon, gumele Pirelli au devenit previzibile și rezistente, astfel că am ajuns iarăși la 2 pit-uri pe cursă și la stint-uri calme, lipsite de suspans. Dacă 2012 va continua așa, ar fi păcat. Sper ca Pirelli să scoata un alt aluat și să avem iarăși imprevizibil. Altfel, să-i dea Bernie afara și să aducă celebrele gume de la Danubiana! Zicând asta, totuși cel mai important eveniment din cursa de ieri a venit tot de la un pneu Pirelli. Poate altfel am fi avut o cursă în 3 pentru locul 1, cu Vettel și Hamilton luptându-se roată la roată și Alonso profitând de duelul lor și apropiindu-se amenințător. Așa, singurul punct de suspans a fost lupta lui Button cu Webber, pentru locul 3. Duel tranșat de pit-ul extra-long al australianului. Massa a făcut o gogoașă și a terminat pe un anonim loc 5. În rest nimic notabil… ne îndreptăm cu pași mari spre vacanță, singurul punct în suspans este cine va termina pe 7 la constructori și dacă Sutil va fura locul 9 în ultima cursă de la Petrov.

Reclame

6 răspunsuri la „Bubble boy

  1. Pfuaaaiii, ce am savurat textul tau Radu… foarte tare. Anyway, este si foarte true intr-o oarecare masura. Imi placea de Kimi pt ca era nebun in viata de zi cu zi..dar nu-si aducea problemele pe circuit…era fast no matter what.. si asta cere RESPECT, profesionalism pur. Hamilton e un super talen, dar sometimes he is an idiot ! fara suparare catre fanii lui. 😀

  2. yes, we don’t want anyone to be mad over Lewis, we all love him, just the way he is. poate sa mai lase un pic plansul pentru fetite si e pilotul perfect!! Faza cu tatal super al lui Button m-a dat si pe mine pe spate.. sa speram ca de acum ne va da explicatii doar pe pista.

  3. Mie mi s-a parut dintotdeauna ca Hamilton este un pilot-lautar, cam asa cum sunt majoritatea pilotilor de F1 mai nou. Sunt inconstanti pentru ca au mentalitatea de lautar. Fac totul dupa ureche si gasesc scuze in orice. Sigur nu fredoneaza in casca inainte de cursa „eye of the tiger”. Sunt pur si simplu mercenari care si-au gasit vocatia. Mie unul mi-e dor de unul ca Mansell

  4. Tii minte cum Mansell era vazut ca o pacoste plangacioasa? Dar pe langa astea, ce pilot era daca il puneai in masina potrivita pentru el.

  5. Exact, aşa e, era o vreme… Dar vremea aia a trecut odată cu piloţii de 24 de ani care, de exemplu, au deja două titluri la activ 😉 Acum piloţii sunt mai degrabă copii decât bărbaţi, astfel că e normal să avem parte de asemenea comportamente. Mai mult decât atât, copiii ăştia nici n-au timp să devină bărbaţi din cauza dedicării pe care trebuie s-o aibe dacă vor să ajungă unde şi-au propus – se găsesc destui care să fie dispuşi de un asemenea sacrificiu.
    Era o vreme când piloţii erau bărbaţi, dar şi o vreme când poate media era mai absorbită de ce se întâmplă pe circuit şi, oricum, totul era diferit faţă de-acum 🙂

  6. Va recomand documentarul ” When playobys ruled the world ” , acolo se observa foarte bine diferenta intre barbatii de atunci si copiii de azi, si se face si o comparatie foarte buna intre mass-media de atunci si can-can-ul de astazi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s