Punctaj bonus

Citisem zilele astea un articol despre rapiditatea mecanicilor la boxe şi mi-am adus aminte mai multe ocazii în care chiar aceşti mecanici au făcut diferenţa între victorie şi un loc pe podium. Asta a fost sursa unei idei interesante: ce ar fi dacă la sfârşitul fiecărui sezon, echipele ar fi premiate pentru diferite lucruri?

1. După ultimul GP din calendar, echipa cu cele mai rapide opriri la boxe să primească 15 puncte în plus la clasamentul general. 10 puncte cea de pe a II-a poziţie și 5 cea de pe a III-a. Să se facă o medie la o singură oprire la boxe (plănuită), cea mai scurtă al fiecărei echipe de la fiecare Mare Premiu din calendar.

2. Cinci puncte în fiecare cursă pentru pilotul cu cel mai bun timp. Iar la sfârşitul sezonului, echipa cu cele mai multe fastest lap să primească un bonus de 10 puncte în clasamentul general final.

3. Trei puncte pentru pilotul cu cele mai multe depăşiri pe cursă iar la finalul sezonului tot pilotul cu cele mai multe depăşiri dar de data aceasta pe sezon, să primească un bonus de zece puncte în clasamentul general (punctele nu intră şi la constructori).

4. Constructorul cu cele mai puţine abandonuri tehnice – bonus 5 puncte la sfârşitul sezonului. În caz de egalitate, primesc 5 puncte ambele echipe, sau toate trei… după caz.

5. Racer of the season. Să se voteze cel mai spectaculos pilot al sezonului şi acesta să primească un punct bonus la finalul sezonului.

Altceva nu-mi vine în minte acum, dar vă invit pe voi cu alte idei pentru puncte bonus.

Reclame

6 răspunsuri la „Punctaj bonus

 1. eu zic ca 5 puncte pt Fast Lap e putin cam mult … 1 pct. cum a mai fost ar fi destul, iar despre punctele pt cei ce ii ajuta la boxe pe piloti m-i se pare cele mai indreptatite sa fie acordate …. pe ei nu-i premiaza nimeni cu nimi … ei se vad doar cate 3-5 sec. cand schimba rotile si ii mai arata cateodata din cand in cand la cate-o depasire … dar de munca lor depind foarte mult pilotii .

  as mai adauga
  5 puncte pt fiecare motor ramas intact in cadrul unei echipe
  1 punct pe cursa pt cel care a reusit sa termine toate cursele (20 puncte la sfarsitul anului)

  punctarea depasirilor nu e asa corecta pt cel ce pleaca din poll si nu depaseste pt ca nu are pe cine ..:D

 2. Interesanta perspectiva Sepu. Mai ales cea cu motoarele. Dar oricum cea cu mecanicii ar fi un bonus apreciat de lumea F1 si cea cu fastest lap.

 3. Nu cred ca ar fi o idee prea buna;Ar fi prea multe punctedate aiurea,dar chestia cu primirea unor puncte echipei cu cel mai rapid pit stop nu o consider rea dinpotriva dar sa nu fie prea multe ca ar vicia in mod negativ clasamentul pilotilor; la echipe ar fi ideal.alceva poate sa-mi spuna cineva unde se poate trimite raspunsurile pentru emisiunea grila de start atit la motogp cit si la F1,si daca stie cineva daca s-a confirmat venirea luiKimi Raikkonen la Williams;Multumesc si s-auzim de bine

 4. Mie imi place ideea ta Flavius. Nu imi place clasamentul asta cu cate 25 de pct de victorie dar pot trai cu el 😀 ar face sportul si mai interesant chiar daca din anumite pct de vedere ar complica lucrurile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s