Adrian Newey despre Dan Wheldon

Inginerul englez și-a exprimat șocul și supărarea în legătură cu moartea lui Dan Wheldon, care a decedat în Vegas în timpul etapei de IndyCar. Newey îl cunoștea pe Wheldon de când acesta avea 5 ani și spune că Dan i-a învins pe Button și Davidson de multe ori când aceștia concurau împreună în categoriile inferioare Formulei 1.

Este un moment îngrozitor pentru sport, atunci când cineva moare, indiferent că e Formula 1 sau altă categorie. Trebuie să învățăm din fiecare astfel de întâmplare. Cu toții suntem conștienți că se poate întâmpla, dar una e să conștientizezi și alta să se întâmple. L-am văzut (pe Dan) la Goodwood (festivalul englez al vitezei, care în această vară a avut o ediție dedicată cursei de 500 de mile de la Indianapolis, cursă câștigată de Wheldon) în această vară. Se bucura de viață.

Dan Wheldon s-a orientat spre IndyCar în momentul în care nu a reușit să intre în Formula 1. Și Newey a lucrat în IndyCar pentru echipa March, înainte să ajungă în Formula 1. Mașina creată de el în 1984 a câștigat 7 curse și cursa de 500 de mile din acel an. Al Unser și Bobby Rahal au câștigat campionatele de Indy din 1985 și 1986 în mașini create de Newey.

În cei 4 ani în care am activat în IndyCar am avut norocul să nu avem parte de accidente tragice și nimeni nu a fost rănit. Dar cursele pe oval, cu pereți pe margine și mașini rapide mergând foarte aproape una de alta sunt o rețetă pentru accidente, mai ales cu monoposturile.

Din păcate pentru Adrian Newey, nu a fost ferit de un astfel de accident. Ultimul pilot de Formula 1 care a murit pe pistă a fost Ayrton Senna, în 1994. Campionul brazilian conducea un monopost creat de Adrian Newey: „În cazul meu, fiind responsabil de designul unei mașini în care un pilot și-a pierdut viața, ar fi fost ceva defect la mine dacă nu m-aș fi întrebat ce fac eu la momentul acela.

IndyCar va învăța din asta și F1 se va strădui să învețe din asta. Dan Wheldon este o mare pierdere pentru motorsport” a mai spus Adrian Newey într-un interviu acordat ziarului The Guardian.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s