Robert Kubica trebuie să testeze până la finele lui octombrie

Robert Kubica a fost în afara acțiunii pentru aproape tot sezonul actual de Formula 1. După accidentul din februarie, polonezul și-a petrecut lunile în diverse spitale, recuperându-se încet pentru a-și relua cariera începută la Renault. Eric Boullier, șeful echipei franceze trebuie să știe până la finele lui octombrie dacă polonezul poate reveni pe pistă, pentru a-și încheia socotelile în ceea ce privește piloții pentru sezonul 2012.

Problema este că nu pot rata oportunitatea de a-l avea din nou pe Robert dar în același timp trebuie să văd de interesele echipei. Trebuie să mă hotărăsc asupra celor mai buni piloți sau cel puțin asupra celor mai buni pe care ni-i putem permite. Voi fi flexibil pentru că îl plac foarte mult pe Robert și merită să revină însă până la finalul lunii octombrie trebuie să am o confirmare clară. Nu mă aștept să fie la fel de rapid ca anul trecut, din cauza perioadei de inactivitate însă vreau să văd dacă o poate face” a declarat francezul.

Managerul lui Kubica, Daniele Morelli a spus că polonezul va ieși pe pistă înaintea acelei date: „În octombrie putem lua casca din cui și să transmitem un mesaj cu ceea ce putem face. Este important să înceapă să piloteze, în simulator, în mașini, nu contează… Robert va decide dacă este în stare să piloteze. Nu a pierdut niciodată speranța că va reveni. Renault ne-au asigurat că au un loc pentru Robert. Până acum am avut toată susținerea lor.

Ultimele zvonuri sugerează că francezii ar putea renunța la Kubica și la Petrov, să îl păstreze pe Senna și să îl aducă pe Romain Grosjean, care tocmai a câștigat titlul GP2. Se pare că Gerard Lopez, proprietarul echipei, crede că Brazilia ar putea aduce mai mulți sponsori decât Rusia.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s