Părerea lui Martin

După cursa de la Monza s-au purtat nenumărate discuții despre duelul Hamilton-Schumacher. Martin Brundle, comentatorul BBC și fostul coleg de la Benneton al lui Schumacher a scris pe siteul BBC:

De ce suntem sensibili la tehnica blocajului? Este blestemul oricărei formule inferioare și mai devreme sau mai târziu poate cauza moartea unui pilot, comisar de traseu sau poate arunca o mașină în tribune. Nu e vorba că favorizăm un pilot sau altul.

Deși s-au găsit destui care să îl critice pe Brundle pentru că l-a acuzat pe Schumacher de blocare, prin prisma faptului că Brundle nu a trecut peste faptul că Schumacher a fost mai bun ca el în anii Benneton, opinia lui Martin este una destul de sănătoasă. De altfel, opinia aceasta este împărtășită și de Derek Daly, stewardul-pilot de la Monza:

Acest stil de pilotaj nu e ceea ce vrei de la următoarea generație de piloți.

Odată cu sosirea lui Jean Todt la conducerea FIA, aceștia au început să aibă opinii mai vehemente în ceea ce privește siguranța pe pistă. Iar stilul lui Schumacher este unul care nu e în acord cu modul în care este condusă FIA. De la gestul nebunesc al lui Ayrton Senna de a intra în mașina lui Prost la Suzuka în 1990 și până la felul în care Schumacher și Alonso i-au forțat pe Hamilton și respectiv Vettel pe iarbă la Monza, genul acesta de pilotaj a fost unul uzat de mulți campioni mondiali fără nici o penalizare. Poate că a venit vremea ca piloții tineri să învețe că un adevărat campion trebuie să dea dovadă de fairplay în relația cu ceilalți participanți la cursă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s