Conflictul Lotus, aproape de final

După ce reușisem să înțelegem toate dedesubturile afacerii și să aflăm mai mult decât vroiam despre cum și-a dezvoltat Colin Chapman afacerea, aflăm acum că Tony Fernandes a renunțat la numele de Team Lotus și a ajuns la un compromis cu Group Lotus. Recent, malaezianul a cumpărat Caterham Cars, o altă firmă derivată din afacerile lui Colin Chapman și negociază acum cu FIA pentru a schimba numele echipei în Caterham F1. Pentru a evita confuziile, probabil Fernandes va păstra culorile verde-galben iar echipa Renault deținută de Genii Capital și sponsorizată de Group Lotus va păstra negru-auriu și sigla Lotus. Aceleași scheme cromatice se vor păstra și în GP2, unde atât Fernandes cât și Group Lotus dețin echipe (Caterham Team Air Asia și respectiv Lotus ART).

Și ce e și mai important este că nimic din toate acestea nu au de a face cu Formula 1 sau fanii motorsportului. Tony Fernandes lupta pentru a deține o parte din liniile aeriene malaeziene, deținute de statul malaezian. Guvernul a fost de acord ca Fernandes să preia afacerea cu condiția ca acesta să nu mai lupte cu Group Lotus, altă companie deținută de guvernul malaezian (Proton). Fernandes a prevăzut situația, cumpărând din timp Caterham, ideea din spatele afacerii fiind ca să se folosească de conflictul Lotus pentru a forța mâna guvernului și a-și păstra în același timp și echipa de F1 – pe care o va folosi pentru a-și promova mașinile Caterham.

În final, de încheierea acestui conflict vor beneficia fanii F1, care nu vor mai trebui să înțeleagă de ce se află 2 echipe Lotus pe grila de start. Iar Fernandes și-a propulsat și mai mult afacerile, târâind numele Lotus prin tribunale dar afișându-se ca fiind un apărător al acestui nume.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s