Italia 2011. Monza. Program oficial și avanpremieră

Ultima cursă de Formula 1 din acest an din Europa se va desfăşura în templul automobilistic al Italiei, la Monza, lângă Milano. Sebastian Vettel încă conduce clasamentul mondial al piloţilor, mărind distanţa faţă de urmăritori de la o cursă la alta.

La mare distanţă în urma lui Vettel, bătălia pentru locul 2 este incendiară. Între Webber (aflat pe 2) şi Hamilton (pe 5) este o distanţă de doar 21 de puncte. Însă Vettel stă confortabil în locul său şi dacă continuă să fie consecvent în acumularea punctelor, teoretic, la Singapore ar putea deveni campion mondial.

La fel ca la Valencia şi Montreal, Monza va avea 2 zone de DRS. Prima va fi linia de start iar a doua linia care duce spre şicana Ascari.

În ceea ce priveşte echipa câştigătoare din acest weekend, concluziile le veţi trage singuri: Red Bull au fost rapizi pe oriunde au mers, McLaren cred că circuitul îi va avantaja, Mercedes sunt rapizi pe liniile drepte iar Ferrari e în stare de o surpriză la Monza (să nu uităm ca tribunele sunt pline ochi de tifosi). Apoi, Renault va domina clar echipele din coada clasamentului, Toro Rosso putând şi ei să producă o surpriză cu ocazia schimbării patronului.

Stewardul pilot din această cursă este Derek Daly. Irlandezul a pilotat în Formula 1 între 1978 și 1982 pentru Hesketh, Ensign, Tyrrell, March, Theodore și Williams și cel mai bun loc al său a fost locul 4.

Pirelli continuă dezvoltarea cauciucurilor, bazându-se pe feedback-ul primit de la echipe. La Monza, Pirelli au lucrat la arhitectura interioară a pneului pentru a evita uzura extremă de care au avut parte la Spa. Echipele au fost deasemenea avizate să reducă unghiul de înclinare al roților față pentru a rezista mai bine curbelor largi și de mare viteză ale circuitului. Italienii vin din nou cu pneurile Medium și Soft, la fel ca la Spa.

Programul weekend-ului

Vineri, 9 septembrie 2011
Antrenamente libere 1 – 11:00
Antrenamente libere 2 – 15:00

Sâmbătă, 10 septembrie 2011
Antrenamente libere 3 – 12:00
Calificări – 15:00

Duminică, 11 septembrie 2011
Cursa – 15:00

Un tur de circuit la Monza, alături de Mark Webber:

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s