Toro Rosso schimbă proprietarul

Red Bull încerca de ceva vreme să vândă a doua lor echipă. Dietrich Mateschitz a ajuns la o înțelegere cu deținătorii companiei Petroleum Investment Company (IPIC) și a rămas cu o singură echipă pe cap. În felul acesta ne explicăm de ce Daniel Ricciardo a fost împrumutat echipei spaniole HRT și nu i s-a găsit un loc la Toro Rosso, locul în care Red Bull își testa de obicei piloții.

IPIC este condusă de Khadem Abdulla Al Qubaisi, membru al guvernului din Abu Dhabi, și deține mai multe companii, printre care Falcon Bank, Nova Chemicals și Cepsa (companie spaniolă implicată în afacerile cu petrol), lucru ce cu siguranță îl va avantaja pe Jaime Alguersuari. Planul noului proprietar este de a folosi echipa ca vector de imagine pentru a promova Cepsa pe plan internațional.

Khadem Al Qubaisi este din Emiratele Arabe Unite și director al Aabar (grupul Emirat de afaceri care deține 40% din echipa Mercedes alături de Daimler), director al IPIC și președinte al unor diverse firme implicate în afacerile cu petrol și petrochimie (inclusiv vicepreședinte al OMV) și al băncii Falcon.

Se pare că echipa preluată de Al Qubaisi (înființată de Giancarlo Minardi în 1985, cumpărată de Mateschitz în 2006) își va muta sediul în Emirate, cel mai probabil în Abu Dhabi – lângă Yas Island (Toro Rosso având momentan sediul la Faenza – Italia și tunelul de vânt în Bicester – Anglia). Jurnalistul independent de F1 Joe Saward sugerează că echipa se va numi Team UAE.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s