Belgia 2011. Spa. Cartea de recorduri

Red Bull au rămas de neînvins în calificări, Sebastian Vettel reuşind în Belgia al 9-lea pole al anului şi al 23-lea al carierei. Germanul este la a 7-a victorie în acest sezon şi este a 30-a oară când termină pe podium. Colegul său, Mark Webber, a făcut al 11-lea său cel mai rapid tur.

La polul opus al acestor performanţe se află echipa Virgin, care i-a egalat pe RAM, cu 31 de curse făcute fără a înscrie nici un punct (Hispania are doar 30 de curse, prima lor cursă – în Australia 2010 – necalificându-se). RAM au existat ca echipă între 1983 şi 1985 şi, deşi au terminat pe locul 8 la Jacarepagua în 1984 cu Jonathan Palmer, în acel an se primeau puncte doar pentru primele 6 poziţii. Deasemenea, RAM au avut nenumărate abandonuri din motive tehnice.

Pastor Maldonado a terminat ieri pe poziţia a 10-a, luând ultimul punct. Ultimul venezuelean care a punctat înaintea sa în  Formula 1 a fost Johnny Cecotto, care a terminat al 6-lea la Long Beach în 1983, pentru Theodore.

Jenson Button a rămas în afara Q3 pentru prima oară în acest an. Vettel, Hamilton, Rosberg, Alonso şi Massa rămân astfel  singurii care s-au calificat în Q3 în toate cele 12 curse.

Jaime Alguersuari şi Bruno Senna au avut parte de cele mai bune calificări din acest an, pe 6 şi respectiv 7. Din păcate însă, Senna l-a accidentat pe Alguersuari la start şi cursa ambilor a fost distrusă.

Nico Rosberg a condus până acum în 6 curse cu un total de 60 de tururi fără să fi câştigat vreuna. Doar 6 piloţi au mai multe tururi conduse fără să reuşească să câştige vreo cursă: Chris Amon (183 tururi), Jean Behra (107 tururi), Jean-Pierre Jarier (79 tururi) şi Jack McGrath (care a condus Indianapolis 500 – cursă ce conta pentru campionat – timp de 70 de tururi).

Adaptat după http://www.f1fanatic.co.uk/2011/08/29/2011-belgian-grand-prix-stats-facts/
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s