Back to work

Ploaia a venit la timp la Spa, însuflețind calificările. Chiar și așa Vettel și-a făcut datoria și a câștigat lupta cu Hamilton, scoțând din pălărie un nou ultim tur de excepție, cu o secundă mai bun decât precedentul… De unde, doar el știe!

Însa pole-ul l-a costat pe Vettel, acesta făcându-și ferfeniță pneurile și cauzând un mic scandal înainte de cursă, pentru că Red Bull și alte câteva echipe au solicitat o dispensă de la regulament, argumentând că pneurile sunt neobișnuit de uzate după calificări. Evident că restul echipelor n-au mușcat, așa că Seb și Mark au intrat la pit în primele ture, asta după ce Rosberg reușise un start incredibil și se instalase pe locul 1 după Eau Rouge.

Din păcate pentru Nico n-a durat și avea să termine cursa în spatele coechipierului plecat de pe locul 24. Ultimul adică. Michael și-a făcut în sfârșit simțită prezența în F1 și, la cursa aniversară, a izbutit în sfârșit o performanță. Plecat de pe 24 a terminat pe 5. Chiar dacă sună spectaculos, progresia sa nu e chiar așa, ba aș paria că dacă pleca din primii 10, de lângă Rosberg, tot pe 5 termina. Și asta pentru că între primii 4 și restul plutonului a fost cam prăpastie la sfârșit.

Singurul care ar fi putut să-i strice calculele lui Vettel era Hamilton, dar acesta a căzut sub eleronul lui Kobayashi, neatent, și ne-a speriat câteva secunde cât a rămas nemișcat în monopost, după accident. Și așa se scrie istoria sezonului 2011, Vettel e practic campion, ultimele curse fiind doar un prilej să-și îmbunătățească statisticile și recordurile.

De remarcat și trezirea lui Button de la jumatea cursei. Anonim și navigând placid pe locurile 11-13 până la accidenul lui Lewis, Jens s-a trezit la viață după aceea și a depășit tot ce-a prins, terminând pe podium și luându-i fața lui Hamilton în clasamentul de după Belgia. Ferrari mi s-a părut c-au greșit iarăși strategia, netrimițându-l pe Alonso la pit când cu safety car-ul, oricum Ferrari-ul a capotat pe prime-uri, după un început fulminant de cursă.

Însa manevra zilei mi s-a părut depășirea lui Webber în dauna lui Alonso, taman ieșit de la pit-uri, la poalele lui Eau Rouge. Sigur, meritul este mai mult al lui Alonso, c-a ridicat pedala, altfel nu se știe ce ieșea… Însă Webber are niște cojones cu gabarit depășit. Numai el știe cât de greu i-o fi să și-o fure de la Vettel cursă de cursă… Las’ că vine el 2012! Presimt că australianul va renaște la anul.

Acestea fiind zise, mecanicii se pregătesc să lipească pedala de accelerație cu super-glue de podea, pentru Monza, iar noi spunem adio verii și ne îndreptăm spre Crăciun cu viteză… Cum ziceam, 2012 stă să înceapă, mai avem doar 6 luni până la reset.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s