Red Bull lucrează la pitstopul perfect

Echipa Red Bull începe să piardă din avantajul avut până acum pe pistă. Însă perfecțiunea cu care este condusă echipa nu se oprește la nivelul pistei. Mecanicii de la boxe, cei care schimbă pneurile, sunte antrenați să execute oprirea perfectă. Un sistem cu laser ghidează atât mecanicii cât și pilotul să oprească în locul perfect pentru ca întreaga secvență a schimbării să meargă perfect. Întâi, mecanicii din față care trebuie să preia roata îi indică pilotului exact locul în care trebuie să oprească mașina pentru cei cu pistolul pneumatic, poziționați perpendicular pe direcția mașinii. Dacă pilotul oprește exact în locul indicat, mișcările făcute de mecanici sunt reduse și Red Bull reușesc pitstopuri de 2,8s.

Veți remarca cei 2 mecanici din față cu padelele roșii pe braț pentru a-i indica pilotului unde să își plaseze roțile din față. Cei doi sunt ghidați de o rază laser proiectată de sus. Dacă pilotul oprește cum trebuie, raza laser va pica pe mijlocul pneului față.

Acest sistem a fost observat prima oară la Barcelona anul acesta însă nimic oficial nu a ieșit la iveală. Mai jos, două imagini. În prima, partea de sus a padelei de pe brațul mecanicului, cu 2 cercuri în care pilotul trebuie să încadreze raza laser. Mai jos proiecția acesteia pe un pneu.


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s