Choose Life sau… grăbește-te încet

Are fix 200 de curse în F1, majoritatea fără să sclipească. E un tip simpatic, frumușel, mereu zâmbitor și relaxat. Dă impresia că nu se chinuie prea tare, nu l-am văzut niciodata încrâncenat precum Alonso, Schumi, Lewis sau Vettel. Are ceva din seninătatea finlandeză a lui Mika sau Kimi. E uman. Nu va fi niciodată în fruntea vreunui top al Formulei 1. Cu toate astea a câștigat un campionat mondial și câteva curse remarcabile. Cum a fost și cea de ieri, o cursă în care a mers mai încet decât Hamilton dar fiind pe locul 2 a avut norocul să-l vadă pe lider făcând piruete în ploaie și, mai ales, să rămâna în pistă exact în clipa când ploaia s-a oprit. Nici nu se gândește să bată recordul lui Vetttel la pole-uri și nu va reuși depășirile de karting ale lui Lewis. Relaxarea lui poate înșela, dincolo de aerul boem vom descoperi un atlet complet (participă regulat la triatloane, unde scoate timpi competitivi), o minte brici și un talent special în a simți cursa. Jenson e un pilot subtil, care nu atacă decisiv decât atunci când simte prada aproape.

Însă Hamilton ar fi pierdut cursa asta oricum, având de făcut încă un pit stop până la final, super-soft-urile nu ar fi rezistat. Păcat, pentru că a fost cel mai rapid pilot, merita să câștige. O greșeală de strategie la pit-ul numărul 3 i-a compromis șansele. Apoi ghinionul cu ploaia, pirueta, drive-through-ul, schimbatul pneurilor aiurea… Păcat, începuse cursa într-un ritm teribil.

De altfel, primele ture ale cursei de la Hungaroring au fost spectaculoase, mai ales pentru cine le-a urmărit în comentariul lui Martin Brundle, pe BBC. Piloții păreau lansați pe DN1 la Ciolpani, într-o dimineață de decembrie când tocmai s-a lăsat un strat subțire de polei. Mergeau la limita absolută și corectau traiectoriile aproape în fiecare curbă. Astfel, duelul dintre Seb și Lewis a fost delicios. Vettel a greșit din nou sub presiune, aducându-ne aminte de Montreal. Dar McLaren-ul lui Hamilton stătea mult mai bine pe asfalt, Vettel făcând tot ce-a putut să-l țină în spate. După primele ture cursa s-a liniștit și dacă n-ar fi fost rafala de ploaie de pe final am fi asistat la o luptă interesantă pe final între Button și Vettel pe prime-uri și Hamilton pe super-soft-uri. Probabil Lewis ar fi terminat pe 3, deși cred că destul de aproape de primii 2.

Una peste alta, Vettel și-a mărit iar avansul, în ciuda faptului că de când a alunecat în Canada n-a mai câștigat decât o cursă iar Red Bull-ul este acum clar ajuns de McLaren și chiar Ferrari. Probabil prea târziu ca să-i mai fure coroana tânărului neamț, rămâne de văzut cum se întorc din vacanță. Deocamdată ne răspândim care-ncotro, la umbra unui palmier, degustând o margarita, lăsând praful să se aștearnă peste televizoare și internet… parcă nu-i așa rău, nu?

Reclame

5 răspunsuri la „Choose Life sau… grăbește-te încet

  1. Radu, mă crezi că deși văd cursă de cursă, nu pot încheia în mintea mea o nouă etapă fără „fumurile” tale? 😉

  2. Si eu cred ca Button a meritat din plin victoria. Cred totusi ca se vorbeste prea mult de ‘esecul’ lui Vettel in Germania, au castigat altii campionate cu mult mai multe greseli. Pentru spectacol as vrea sa se repete situatia din Germania si Ungaria pt RBR si Vettel. Cel mai mult sper insa sa il mai vedem pe MS o data pe podium. In final, foarte bun articolul Radu! ca si celelalte de altfel, felicitari!

  3. Frumoasa victorie,dar cel mai mult cred ca s-a bucurat sa-l invinga pe Hamilton.Indirjirea i s-a vazut din primele viraje.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s