Nico Rosberg și Jenson Button aniversează 100, respectiv 200 de curse la Hungaroring

Cu ocazia Marelui Premiu al Ungariei, Nico Rosberg aniversează cea de a o suta cursă din carieră. Germanul a debutat în 2006, în Bahrain, pentru Williams, obținând cel mai rapid tur al cursei. Realizările sale până acum includ 5 podiumuri (2 pentru Williams, 3 pentru Mercedes) dar nici o victorie.

Ungaria va fi cea de-a o suta cursă pentru mine. Sună nebunește având în vedere că tatăl meu a făcut 114 curse în întreaga lui carieră. E un număr frumos dar statisticile nu contează pentru mine” a declarat fiul campionului mondial din 1982, Keke Rosberg.

Aștept weekendul de la Budapesta întrucât îmi place Hungaroringul. Sper să îmi iasă mai bine ca în 2010, când din păcate nu am terminat cursa. Trebuie să lucrăm la mașină ca să vedem ce ce îmbunătățiri putem aduce – setările din calificări din Germania au fost mai bune ca cele din cursă. Sunt convins că un astfel putem face încă un mic pas înainte.

Deși ultimele 2 curse au însemnat abandonuri pentru Jenson Button, englezul se apropie de aniversarea a 200 de grand prix-uri la Hungaroring, loc în care aniversează și prima sa victorie din Formula 1 (2006, pentru BAR Honda). Jenson a debutat în 2000 la Williams, a petrecut 2 ani cu Renault apoi a trecut la BAR în 2003. A rămas alături de echipa din Brackley prin fazele de tranziție ale acesteia, care s-a transformat întâi în Honda apoi în Brawn GP. Fidelitatea a dat roade, Brawn făcându-l campion în 2009. A urmat o altă mutare inspirată, la McLaren în 2010, unde continuă să îi pună din când în când probleme lui Lewis Hamilton.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s