F1 Fun-Facts #10

Start Mixer

Am ajuns şi la a zecea ediţie a categoriei F1 Fun-Facts iar cu această ocazie vreau să menţionez că acest proiect a primit multe feedback-uri pozitive de la voi şi din acest motiv am decis să nu fie ultimul articol aşa cum am plănuit iniţial. Mulţumim mult de tot.

Revenind la subiect…  Dacă tot ne îndreptăm cu paşi repezi către Marele Premiu al Germaniei în acest weekend, vreau să vă informez despre faptul că pe 2 August în 1953, pe fantasticul circuit Nürburgring Nordschleife din Germania s-a stabilit un record absolut în Formula 1. Este vorba de cel mai mare număr de concurenţi într-un Mare Premiu. Un număr total de 34 de monoposturi au fost prezente pe grila de start din acea zi. Trebuie menţionat însă că linia de sosire a fost trecută de mai puţin de jumătate dintre ei. Să fiu mai exact, din cei 34 de piloţi, numai 16 au reuşit să termine cursa.

Italianul Nino Farina câştiga în acea zi într-un Ferrari 500 învingându-l pe marele său rival de la Maseratti, nimeni altul decât argentinianul Juan Manuel Fangio. Deşi au parcurs doar 18 ture, circuitul având aproape 23 de Km, distanţa parcursă de Nino şi Fangio a fost de aproximativ 410 km. Apropo, cel mai rapid tur din cursă a fost stabilit de Alberto Ascari (Ferrari) şi constă în timpul „fabulos” de 9 minute şi 56 de secunde ! Asta doar aşa să vă imaginaţi ce fel de „monstru” a fost circuitul respectiv la vremea lui.


Reclame

Un răspuns la „F1 Fun-Facts #10

  1. Flavius, la cât mai multe omule!! Crezi tu că te lăsam să scapi doar cu 10? 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s