Piatra de argint


Silverstone e un circuit care zburlește părul. E un armăsar lăsat liber în mijlocul bătrânei insule. Mulți au încercat să-l dreseze și au sfârșit în zidurile de beton. Până și marele Schumacher și-a rupt piciorul aici… Iar pe CV-ul piloților ce au câștigat aici găsim o trăsătură comună: curajul. Balls, cum zic englezii. Silverstone e unul din motivele pentru care Anglia a dat atât de mult Formulei 1. Daca reușești să-ți treci Silverstone pe CV nu cred că rămân multe lucruri care să te mai sperie în F1. Poate Eau Rouge cu pedala la fund sau 80 de ture la Monaco.

În plus, pe lângă curbele în viteza Silverstone beneficiază și de o prognoză meteo mai variabilă decât orientarea sexuală a lui Linsday Lohan. Iar anul ăsta Silverstone nu doar că a oferit „the best of English weather” dar a beneficiat și de modificări structurale importante (linia de start-sosire a fost mutată) plus modificări de regulament importante. Rezultatul: o cursă în necunoscut! Nimeni nu știa exact ce se va întâmpla, odată luminile roșii stinse.  Circuitul era uscat pe jumătate și complet ud pe cealaltă.

Paradoxal, nu piloții au greșit ci personalul de la boxe. Mecanicii i-au distrus cursa lui Button iar Vettel a pierdut locul 1 stând peste 10 secunde la ultimul pit-stop. Apoi inginerii l-au privat pe Hamilton de un loc pe podium, acesta trebuind să salveze ultimii stropi de benzină pentru a termina cursa. Și ce final a avut, luptând cu Massa în ultima curbă și depășindu-l în linia dreaptă! În fața lui, Webber ignora ordinele de echipa și-l ataca pe Vettel!

Mi-a părut rău de Button, care a făcut o depășire superbă în dauna lui Massa. Mi-a părut rău de Schumi, care a făcut o cursă excelentă, mai puțin când a plutit în Kobayashi, distrugându-și al ‘nșpelea eleron în sezonul acesta. Silverstone și-a ales însă câștigătorul iar el a fost Alonso, la o cursă aniversară pentru Ferrari. Victorie meritată pe deplin, am credința că spaniolul l-ar fi depășit pe Vettel pe pistă și ar fi câștigat chiar și fără eroarea echipei Red Bull. Din păcate lupta aceasta e diamantul care a lipsit ca să facă din această cursă una de 5 stele.

Plecăm de la Silverstone cu Vettel încă și mai confortabil instalat în frunte, cu o înțelegere între echipe de a reveni la specificațiile de la Valencia (neașteptat Ferrari și-a dat acordul, deși e posibil să piardă din nou teren față de Red Bull și McLaren) și cu un Webber trist, redus la statutul de pilot secund. Deocamdată, nu-l acceptă și își pune poziția în pericol. Nu curajul îi lipsește australianului, asta e clar! Din păcate, dacă anul trecut își susținea ambiția cu victorii, acum e bătut constant de Vettel.

PS: mi-a placut mult Damon Hill după cursă, când întrebat ce părere are despre Schumi anul ăsta a răspuns că s-a trezi ținându-i pumnii în Canada („rooting for him„) dintr-un sentiment ciudat de camaraderie al „old boys„-ilor și că și-ar dori ca Schumi să mai facă o cursa mare înainte de a se retrage „a 2-a oară :)) Exact ceea ce-i doresc și eu!

Reclame

3 răspunsuri la „Piatra de argint

  1. As da orice sa-l mai vad macar pe podium inca odata. Daca ar castiga o cursa ar fi si mai superb. Dar nu cred ca anul asta se poate intampla.

  2. Cat sunt de fan Schumi si nu cred ca mai prinde macar ultima treapta a podiumului.Poate varsta,poate instinctul de conservare,poate masina,poate nu mai poate.
    Asta nu inseamna ca nu as fi in culmea fericirii sa-l vad ca a doua retragere nu o face pe usa din dos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s