Williams Renault revine în F1

Williams a semnat un acord pe 2 ani cu Renault pentru folosirea propulsoarelor franceze. Echipa engleză se va alătura astfel echipelor Renault, Red Bull și Lotus, toți aceștia folosind motoare de 2,4l în v8 oferite de Renault până în 2014. Ultima dată când Williams și Renault au lucrat împreună (1989 – 1997) au obținut 4 titluri la piloți, 5 titluri la constructori și 63 de victorii.

Renault rămâne în Formula 1 pentru a obține succes într-un mod eficient ca și costuri. Noul parteneriat cu Williams prezintă un mare potențial și va adăuga la succesul obținut cu ceilalți parteneri ai noștri. Pașii urmați de Williams în anii din urmă fac parte dintr-un plan riguros de a obține succes pe plan comercial și tehnic. Din 2012, faptul că vom furniza motoare pentru 4 echipe ne pune în fruntea pieței iar în afara pistei, participarea în Formula 1 va fi o platformă de marketing pentru compania mamă Renault, și vom încerca să aducem această asociere mai aproape de fanii şi clienţii nostri din întreaga lume” a declarat Bernard Rey, președintele Renault Sport F1.

Suntem încântaţi şi aşteptăm cu mare interes parteneriatul cu Renault. Acesta reuneşte echipa de Formula 1 cu un producător de autovehicule lider la nivel mondial şi completează noua noastră relaţie cu Jaguar. În acelaşi timp le suntem recunoscători celor de la Cosworth: au fost un partener corect şi sigur atât pe circuit cât şi în afara acestuia în ultimii doi ani. Relația noastră anterioară cu Renault a fost cea mai de succes din existența Williams dar nu vom contempla prea mult trecutul. Trebuie să privim spre viitor  și să ne reconstruim reputația pe pistă și sper ca anunțul de astăzi să contribuie la asta” a spus Frank Williams, șeful echipei engleze.

Reclame

3 răspunsuri la „Williams Renault revine în F1

  1. Poate asta o sa aduca o schimbare. Deja pot sa se concentreze pe anul viitor pentru ca 2011 este un dezastru !

  2. Prima veste buna despre Williams in ultimii ani!! Sper sa fie intr-un ceas bun si echipa sa revina pe podiumuri. Mai au nevoie de 2 piloti buni si totul este posibil!

  3. Presupun ca un pilot o sa fie mai in varsta cu experienta in F1, iar al doilea un pilot tanar care aduce si un sponsor important la echipa. Cam asa functioneaza la o echipa gen Williams.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s