Hispania Racing achiziționată de Thesan Capital

Jose Ramon Carabante a vândut pachetul majoritar de acțiuni al echipei Hispania Racing firmei de investiții Thesan Capital, firmă spaniolă ce are legături cu conglomeratul japonez Nomura Group.

Thesan Capital urmărește stabilirea echipei în Spania și dezvoltarea primei echipe spaniole din Formula 1. Hispania a debutat în 2010 în Bahrain și îi are ca piloți pe Vitantonio Liuzzi, Narain Karthikeyan și pe Daniel Ricciardo, care va debuta pentru echipa spaniolă la Silverstone, în locul indianului, în urma unei colaborări între echipa spaniolă și Red Bull Racing. Echipa este momentan condusă de românul Colin Kolles, cu baza de operații în Germania.

Thesan Capital este o firmă de investiții în orice domeniu pe piața iberică, preluând diverse companii aflate în diverse situații, mai ales companiile  spaniole afectate de criza financiară. Cum scopul lor este de a pune la punct o echipă complet spaniolă, ziaristul englez independent Joe Saward speculează că noua conducere ar putea pune în legătură Hispania cu Epsilon Euskadi, o altă echipă spaniolă implicată momentan în World Series by Renault și în programe de formare a tinerilor piloți. Hispania folosește acum facilitățile oferite de Colin Kolles dar o uniune între Hispania și Euskadi ar asigura independența echipei față de Kolles întrucât Euskadi deține facilități de dezvoltare a monopostului, folosite în trecut de echipe precum McLaren, Ferrari, Benetton, Tyrrell și Prost. Joan Villadelprat, deținătorul Euskadi, dorește de ceva vreme să se implice în Formula 1.

Anunțuri

2 răspunsuri la „Hispania Racing achiziționată de Thesan Capital

  1. Poate eventual ar putea fi o pistă de relansare pentru Honda sau Toyota.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s