Momentul adevărului

Am tot vorbit despre schimbarea regulamentului la Silverstone şi am tot speculat pe cine o să afecteze mai tare interzicerea acelui off-throttle blown diffuser. Păi hai să mai speculăm un pic, dar acum pe baza unor declaraţii oficiale.

Consilierul motorsport din cadrul echipei Red Bull Racing, Helmut Marko susţine că odată cu interzicerea sistemului respectiv echipa lui Horner o să piardă aproximativ 0.5 secunde pe tur din tempo-ul fenomenal pe care l-au avut până acum. Întrebarea mea este, oare cât pierd celelalte echipe? Nu este secret că majoritatea au profitat de acea chichiţă tehnologică minunată însă e clar că unii mai mult decât ceilalţi. Marko a mai declarat că cei de la Red Bull s-au pregătit pentru această schimbare şi că o să minimalizeze pierderea de jumătate de secundă cât se poate de mult. O schimbare în aerodinamică aici, o schimbare la motor acolo şi pierderea de 0.5 secunde se transformă în 0.3 sau 0.2 că până la urmă care echipă de pe toată grila de start are cea mai bună „armată” de ingineri?

Dacă tot am adus vorba de ingineri ingenioşi.. Adrian Newey a declarat că echipele rivale, în special Mercedes GP şi Ferrari o să câştige cel mai mult cu schimbarea de la Silverstone şi că Red Bull o să piardă simţitor din avansul pe care îl au în acest moment.

Deci să ne aşteptăm la surprize în calificările ce urmează. Este clar că toate echipele pierd datorită acestei schimbări însă Newey crede că cei de la Lotus-Renault şi Red Bull Racing au cel mai mult de suferit şi nu înţelege de ce această schimbare în regulament acum? De ce nu la sfârşitul sezonului? Cred că noi ştim răspunsul la asta şi probabil şi întrebarea lui Newey este una retorică cu subînţeles.

Ce o să fie la Silverstone? Rămâne totuşi un mister. O să aflăm oricum peste o săptămână şi un pic, dar sper să vedem o reechilibrare de forţe şi de ce nu, poate o relansare a şanselor pentru titlu a celorlalte echipe. Mai multe detalii despre declaraţia lui Newey aici : http://www.facebook.com/Formula1GrandPrix

Reclame

3 răspunsuri la „Momentul adevărului

  1. o analiza buna, deocamdata suntem pe taramul informatiilor strecurate pe ici pe colo, imi doresc o echilibrare a fortelor, sa vedem si alte echipe in pole

  2. Sa vedem ce va fi la Silverstone!Daca nici aici nu sare cineva(de preferinta mclaren,pentru ca sunt cei mai aproape de RBR in clasament),nici dupa aceasta cursa,atunci campionaul e gata!

  3. Eu il vad castigator pe Button la Silverstone. Ii lipseste tare mult asta din palmares. Dar sa vedem cum o sa se comporte Red Bull in duminica respectiva si sa nu uitam de Hamilton..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s