F1 Fun-Facts #9

Scoţianul Zburător

Scoţianul zburător este tema de azi la F1 Fun-Fact. Mai exact felul în care a dominat în perioada lui de glorie sportul şi două recorduri ce zic tot despre performanţa lui. Dacă până acum nu v-aţi dat seama, este vorba de Jackie Stewart. În sezonul din 1969 Jackie a stabilit două recorduri ce rezistă până în ziua de azi şi omul care o să le doboare merită tot respectul.

În Marele Premiu al Spaniei din 1969 Jackie a câştigat cursa stabilind şi un record ce ţine de diferenţa între câştigător şi pilotul de pe locul secund. Scoţianul a produs o performanţă extraordinară câştigând cu peste 2 ture avans faţă de urmăritorul său australianul Bruce McLaren. A avut şi un pic de noroc poate, ambele monoposturi Lotus abandonând, unul din ele fiind pilotat de austriacul Jochen Rindt, cel mai rapid pilot din calificări.

Al doilea record se petrecea în acelaşi an şi este şi mai impresionant. Nu numai că a dominat cursa despre care v-am povestit mai sus, ci defapt întregul sezon. A câştigat 6 din cele 11 curse şi a fost la un moment dat pe prima poziţie în absolut toate cursele respective. O performanţă demnă de invidiat. Cum să te menţii atât de constant încât să reuşeşti un sezon întreg să fii măcar odată în fiecare cursă pe prima poziţie? Nici nu trebuie să menţionez că recordul nu a fost doborât nici în ziua de azi, deşi cam este ameninţat de un tânăr german.

Vettel are şanse mari de a doborî acest record impresionant în 2011, a condus în toate cele 8 curse de până acum. Sincer vă spun că nu-mi doresc ca Vettel să-i fure acest record scoţianului, nu încă…

Reclame

3 răspunsuri la „F1 Fun-Facts #9

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s