Canada 2011. Cartea de recorduri

Jenson Button a câștigat Marele Premiu al Canadei preluând conducerea cursei în ultimul tur. Ultima oară când s-a întâmplat asta a fost în 2005 în timpul Marelui Premiu al Japoniei, când Kimi Raikkonen l-a depășit pe Giancarlo Fisichella pentru a învinge. Button a câștigat conducând cursa doar în ultimul tur, exact ca Fisichella în 2003 la Interlagos și Nelson Piquet în 1991 în Canada. Button devine al 32-lea pilot cu 10 victorii în palmares, egalându-i pe James Hunt, Ronnie Peterson, Jody Scheckter și Gerhard Berger. Este la a treia victorie pentru McLaren, toate cele 3 victorii vening în curse afectate de ploaie. Deasemenea, a făcut al patrulea său cel mai rapid tur, egalându-i pe Jo Siffert, Jean-Pierre Beltoise, Patrick Depailler și Jean Alesi.

Alonso a plecat din prima linie pentru prima oară după Singapore 2010. Însă șirul de 12 curse în care a punctat s-a întrerupt în Canada. La fel și pentru Hamilton, care a punctat constant în ultimele 10 curse. Abandonul lui Hamilton îi lasă pe Button și pe cei 2 piloți Red Bull ca fiind singurii care au alergat complet fiecare tur din toate cursele acestui an.

Schumacher și-a egalat cel mai bun rezultat de la revenirea sa în F1, locul 4. Este acum la egalitate de puncte cu colegul său de echipă.

Jaime Alguersuari a obținut cel mai bun rezultat al carierei, locul 8, punctând pentru prima oară anul acesta. Toro Rosso au avut ambele mașini în puncte, lucru care nu s-a mai întâmplat din 2009, Australia.

Liuzzi a obținut cea mai bună clasare pentru Hispania, locul 13.

Marele Premiu al Canadei din acest an devine cea mai lungă cursă de Formula 1 – 4 ore și 39 de minute, cu o oră și un sfert mai lungă decât cursa din Coreea de anul trecut. Înainte de această cursă, recordul era deținut de Marele Premiu al Germaniei din 1954 – 3 ore și 45 de minute, câștigătorul de atunci fiind Juan Manuel Fangio.

Dacă Vettel nu ar fi pierdut l-ar fi egalat pe Schumacher care deține recordul de 6 victorii și un loc 2 în primele 7 curse. A pierdut bătălia însă a condus 352 din 442 tururi anul acesta, adică 79,6% din totalul de tururi disputate în 2011.

Vettel a obținut al 21-lea pole, doar 9 piloți întrecându-l acum la acest capitol: Scumacher – 68, Senna – 65, Clark și Prost- 33, Mansell – 32, Fangio – 29, Hakkinen – 26, Lauda și Piquet – 24.

Articol bazat pe F1Fanatic Stats & Facts.
Anunțuri

5 răspunsuri la „Canada 2011. Cartea de recorduri

  1. cred ca este cursa ce s-a desafasurat cel mai mult timp sub incidenta steagului rosu si una din cele mai lungi etape disputate.Aveyi cumva idee care este cursa cu cea mai lunga durata in timp?Asta a durat un pic peste 4 ore si 15 nu?

  2. Scrie mai sus:
    „Marele Premiu al Canadei din acest an devine cea mai lungă cursă de Formula 1 – 4 ore și 39 de minute, cu o oră și un sfert mai lungă decât cursa din Coreea de anul trecut. Înainte de această cursă, recordul era deținut de Marele Premiu al Germaniei din 1954 – 3 ore și 45 de minute, câștigătorul de atunci fiind Juan Manuel Fangio.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s