24h Le Mans. Prânz

Mai sunt 4 ore până la finalul cursei de 24 de ore de la Le Mans. O cursă mai interesantă ca cea de anul trecut cu răsturnări de situație neașteptate. Ca și anul trecut lupta s-a dus între mașinile Audi și mașinile Peugeot. Vorbim aici de clasa regină a cursei de la Le Mans, prototipurile LMP1. Mai jos, figuranții principali ai cursei:

Mașinile via Spotters Guide (Andy Blackmore Design).

Startul a fost dominat de cei de la Audi, care plecau din pole de altfel. Peugeotul lui Montagny reușește să treacă de Audi-ul lui McNish însă după aproape o oră McNish trece impecabil de Montagny în celebra linie dreapta Mulsanne și cele 3 Audi încep să capete avantaj. Asta până când McNish se atinge cu un Ferrari din clasa GT, provocând un accident spectaculos din care iese pe picioarele proprii: Audi nr. 3 afară din cursă! Celebrul învingător de la Le Mans, Tom Kristensen (8 victorii), coleg de mașină cu Alan McNish nu a mai prins șansa de a-și încerca încă odată norocul.

Mare lucru nu s-a mai întâmplat până spre miezul nopții, Audi și Peugeot schimbându-se la conducerea cursei în funcție de pitstopurile pe care le făceau. Dar nu era să fie cursa cu noroc pentru Audi. O nouă întâlnire cu un Ferrari a lui Mike Rockenfeller și Audi-ul cu numărul 1 provoacă un nou accident care a necesitat prezența mașinii de siguranță peste 2 ore pe pistă. Singura mașină Audi rămasă pe pistă este cea cu numărul 2 pilotată de Fassler, Lotterer și Treluyer. Echipajul Rockenfeller, Bernhard și Dumas sunt cei care au câștigat cursa de anul trecut după ce cele 3 echipaje Peugeot s-au retras cu probleme de fiabilitate.

Accidentul lui Rockenfeller:

Acum, Peugeotul cu numărul 9 – Bourdais, Pagenaud, Lamy – a preluat conducerea cursei după ce singurul Audi (2) a intrat la boxe. Treluyer a revenit însă la 4s în urma lui Bourdais și ține bine ritmul. Eurosport transmite în continuare cursa integral.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s