24h Le Mans. Audi câștigă la Le Mans

Audi câștigă la Le Mans pentru a zecea oară în 12 ani după o cursă muncită de echipajul plecat din pole (Fassler, Lotterer, Treluyer). Celelalte două mașini ale producătorului german au suferit accidente puternice, Alan McNish la începutul cursei și Rockenfeller în jur de miezul nopții, ambele după coliziuni cu Ferrari din clasa GT.

Echipajul Audi cu numărul 2 a reușit victoria după ce în ultimele trei ore a dus o luptă strânsă cu echipajul Peugeot cu numărul 9 condus de Bourdais, Pagenaud și Lamy. Este al patrulea an în care echipajul lui Sebastian Bourdais iese pe locul secund. Celelalte două echipaje ale Peugeot, mașina cu numărul 8 (Montagny, Minassian, Sarrazin) și cea cu numărul 7 (Davidson, Gene, Wurz) au ocupat pozițiile 3 și 4. Echipajul 7 a terminat la 4 tururi în urma câștigătorului după ce Alexander Wurz a accidentat mașina în virajul Indianapolis și mecanicii au pierdut timp cu reparațiile.

Echipajul ORECA (cu un monopost Peugeot) format din Lapierre, Duval și Panis a terminat pe poziția a cincea, la 16 tururi în urma câștigătorului.

O controversă s-a născut în urma tacticilor defensive folosite de Peugeot-ul cu numărul 8 în momentul în care echipajul Audi câștigător a trebuit să treacă de ei după ce îi depășiseră cu un tur, întâi Davidson reținându-l pe Treluyer apoi Gene pe Lotterer, cele două mașini chiar atingându-se.

Categoria LMP2 a fost câștigată confortabil de echipa Greaves Zytek-Nissan cu piloții Karim Ojjeh, Tom Kimber-Smith și Olivier Lombard.

Chevrolet a câștigat clasa GTE Pro cu Olivier Beretta, Tommy Milner și Antonio Garcia, urmați îndeaproape de Ferrari-ul condus de Giancarlo Fisichella, Gianmaria Bruni și Toni Vilander.

 

Reclame

Un răspuns la „24h Le Mans. Audi câștigă la Le Mans

  1. In acest mileniu AUDI face legea 2000, 2001, 2002, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011.In afara de 2003-Bentley si 2009 Peugeot.A intrecut cu aceasta ocazie si pe Ferarri care n-a mai castigat din 1965.
    Pe de alta parte incepand cu 2006 dieselul n-a avut rival.Chiar si in 2009 Peugeot a castigat tot cu diesel:Peugeot 908 HDi FAP

    Ma bucur ca am masina diesel:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s