Pentru moment s-au aprobat motoarele turbo începând cu 2013

Pentru moment s-au aprobat motoarele turbo, din 2013, însă această decizie ar putea fi anulată dacă echipele se opun. Dacă nu, motoarele vor avea 4 cilindri, 1,6 litri cu benzină injectată la o presiune de 500 bari și capabile de 12.000 rpm, management al energiei și ERS (sistem de recuperare al energiei – s-a renunțat la „kinetic”). Se va lucra și la capitolul aerodinamică, urmărindu-se reducerea cu 35% a combustibilului. Cutiile de viteze vor fi limitate pentru a scădea costul de producție (mai puține viteze) iar mașina va cântări un minimum de 660kg. Până acum, Ferrari au vociferat cel mai mult contra introducerii noilor motoare amenințând cu retragerea din campionat.

 

Reclame

2 răspunsuri la „Pentru moment s-au aprobat motoarele turbo începând cu 2013

  1. Avand in vedere ca Ferrari, McLaren, Mercedes si alte echipe au declarat deja ca se opun acestei modificari, stim deja la ce sa ne asteptam 😛
    eu personal sunt impotriva. Sa se reduca cu 35% consumul la masinile de strada, nu in regele motor-sport unde telul e defapt racing si nu mama natura.
    Sunt in schimb de acord cu implementarea unei competitii paralele 100% pe motoare electrice, chiar imi place idea si sunt sigur ca este si benefica tehnologiei automobilelor de strada.

  2. Te sustin! Nu are rost sa se ciunteasca Formula 1 de dragul unei conservari a mediului care de fapt nici nu prea are loc. Ce o fi cu lumea asta si cu totul verde in ultima vreme? Si doar in domenii neimportante pentru planeta, fii sigur ca nicaieri nu va decide nimeni sa reduca emisiile unei importante industrii sau resursele vreunei corporatii care conduce lumea… all smoke and mirrors!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s