WMSC decide azi soarta cursei din Bahrain

Astăzi, Consiliul Mondial al Motorsportului se întâlnește la Barcelona pentru a decide soarta cursei din Bahrain. Decizia va fi luată prin consultarea celor care promovează cursa, a echipelor și a propriilor membri, dacă întoarcerea în Bahrain este benefică sportului. Desigur, bahrainezii se grăbesc să readucă cursa în F1 pentru a-și reface imaginea țării, stricată de revoluționari și susțin sus și tare că media internațională și organizațiile drepturilor omului au informații greșite cu ce se întâmplă în țară.

Jurnalistul englez Joe Saward afirmă că echipele s-au întâlnit vinerea trecută la Monaco și au decis să nu meargă în Bahrain anul acesta. Se pare că situația încă critică din țară este motivul pentru care cursa ar putea fi suspendată anul acesta. Guvernul din Bahrain nu și-a schimbat atitudinea față de protestatari și înăbușirea revoltei poate însemna că problemele se pot ivi oricând, mai ales cu sosirea Formulei 1. Cursa poate reveni în calendar la începutul lui 2012, permițând guvernului local să aplice reforme care să rezolve situația, nu să acopere fisurile ca acum. Formula 1 poate găsi alternative pentru Bahrain, Qatar fiind una din țările care poate prelua locul vacant.

Anunțuri

Un răspuns la „WMSC decide azi soarta cursei din Bahrain

  1. Daca in legatura cu Bahrein s-au hotarat si va fi reprogramata in cursul anului acesta,a aparut alta bataie de cap.
    Declaratia lui Daniel Koble:
    „Nu am nimic împotriva curselor în Munţii Eifel (zona Nurburgring). Dar am o problemă dacă este nevoie de o taxă pentru a ne asigura că milioane şi milarde (de euro) sunt recoltate ca profituri pentru F1. În negocierile cu SPD vom lucra pentru a renunţa permanent la subvenţiile pentru Nurburgring în viitorul apropiat”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s