Kimi Raikkonen debutează în NASCAR Truck Series

Sunt convins că mulți dintre voi erați curioși cum s-a descurcat Kimi în cursa de debut din NASCAR Truck Series. Acum câteva zile, finlandezul a participat la etapa de Camping World Truck din Charlotte, Carolina de Nord. În antrenamentele libere mașina a derapat constant în mâinile sale și chiar a atins zidul în ultima sesiune. S-a calificat pe locul 31. După start, a atins puțin zidul însă fără nici o urmare. Raikkonen a transmis prin radio că mașina lui se pierde constant și cum reușea să o stabilizeze, cum intra câte un drapel de siguranță încetinind plutonul și trebuia să o ia din nou de la capăt.

O greșeală de comunicare îl face să piardă o intrare la boxe în timpul unui drapel de cauțiune și echipa decide să îl lase să continue. Însă următoarea intrare îl va face să rămână cu un tur în urma celorlați –  dar norocul îl ajută pe finlandez, șeful său, Kyke Busch pierde controlul mașinii aducând drapelele galbene pe circuit – Kimi putând intra la boxe fără să piardă un tur.

Deși Raikkonen își făcea griji că nu e ușor să mențină mașina stabilă, e de ajuns să menționăm că aceleași probleme le-au avut multiplii campioni Todd Bodine și Ron Hornaday, pe lângă chiar Kyle Busch, care a câștigat 4 din cele 6 curse la care a participat acest an. Dacă aceștia au avut probleme în a menține mașina, nu avem ce îi reproșa lui Kimi care era la prima lui cursă. Fostul pilot de Formula 1 a trecut cu brio prin cursa plină de accidente, nu s-a răsucit pe pistă și a terminat pe un respectabil loc 15 pentru un începător. De altfel, mulți au crezut că ori nu va termina cursa, ori va abandona din primul tur.

(Later edit: de fapt Kimi a încheiat pe poziția 27 și momentan nu pare decis să revină într-o nouă cursă)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s