Sistemul de „3 avertismente” va fi introdus începând cu Silverstone

La cursa precedentă, în Spania, Hamilton, Button și Webber au primit avertizări (celebrele reprimands) pentru că au mers prea repede pe o zonă indicată cu drapel galben. Dar, ca și în alte cazuri, aceste avertismente nu au nici o urmare iar FIA urmează să aprobe un nou sistem de penalizare a piloților: 3 avertismente înseamnă o penalizare de 5 poziții pe grila de start. Însă cel puțin 2 din aceste avertismente trebuie să includă penalizări pentru condus pe pistă întrucât aceste reprimanduri pot fi primite de către un pilot și dacă absentează de la întrunirile obligatorii ale FIA sau de la conferințele de presă (de exemplu, în Turcia, di Resta a fost avertizat pentru că a sărit peste cântarul obligatoriu de după cursă).

Acest nou sistem a fost gândit de către divizia Sporting Working Group din cadrul FIA și trebuie să treacă formalitatea de a fi aprobat de către Comisia de decizie a forumului internațional.

Odată aprobat, sistemul va intra în vigoare începând cu Marele Premiu al Marii Britanii de la Silverstone și toate celelate avertismente primite până atunci vor fi șterse pentru ca toată lumea să pornească de la zero.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s