Ferrari. Aldo Costa demis din funcția de director tehnic

După cum știm, Ferrari trebuie să taie niște capete în urma unui nou sezon slab. Și prima victimă importantă este Aldo Costa, care și-a eliberat postul de director tehnic al echipei pentru a găsi noi responsabilități în cadrul echipei. Pat Fry este cel care îi va lua locul în dezvoltarea șasiului în timp ce motorul și electronica rămân în mâinile lui Luca Marmorini.

Also Costa și-a început cariera ca designer șef la Minardi în 1988, devenind director tehnic în 1989. S-a alăturat Scuderiei Ferrari în 1995 și în 1998 a devenit asistentul lui Rory Byrne, șeful designer de la acea vreme. Când Byrne s-a retras în 2005, Costa i-a luat locul, fiind promovat ca șef al departamanetului de design și dezvoltare, Nicholas Tombazis devenind designerul șef.

Also Costa a devenit director tehnic în noiembrie 2007. Înlocuitorul său, Pat Fry, nu a cunoscut epoca de aur a Ferrari, portretizată în imaginea de mai sus. Va reuși englezul să aducă un suflu nou echipei italiene, care nu își mai regăsește forma ideală din vremurile Todt – Brawn – Schumacher?

Anunțuri

Un răspuns la „Ferrari. Aldo Costa demis din funcția de director tehnic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s