Top 5 Marii Premii ale Spaniei

Site-ul Badger GP a realizat un top 5 ale celor mai bune curse disputate în Spania de-a lungul vremii, atât la Barcelona cât și la Jarama și Jerez. Cum remarca și colegul Flavius, toate dinainte de anii 2000, când aerodinamica nu domina sportul și mașinile aveau un corp mai simplu desenat. Înainte ca ultimul viraj să fie tăiat cu o șicană pentru a permite depășirile.

5

Pe locul 5 se află MP al Spaniei din 1994, când Schumacher a dat dovadă de talentul său nativ, mergând în cursă cu mașina blocată în viteza a cincea și reușind un superb loc secund, în urma lui Hill. Dacă Michael nu și-ar fi încheiat anul scoțându-l pe Hill din joc la Adelaide simt că ar fi fost mai iubit ca Senna în ziua de azi…

_____________

4

Locul 4 este ocupat de ediția inaugurală a circuitului Catalunya, din 1991, ceebra cursă în care Senna și Mansell au mers roată la roată pe linia dreaptă. Cursă pe care Mansel trebuia să o câștige pentru a-și menține șansele de a câștiga campionatul mondial. Lucru ce nu s-a întâmplat, Senna câștigând campionatul în acel an. Mansell și-a luat revanșa în 1992.

_____________

3

1981, Jarama. Gilles Villeneuve trece linia de sosire în fața altor 4 mașini, cei cinci fiind încadrați în intervalul de 1,24s.

_____________

2

În 1996, în Spania, se năștea Baronul Roșu. Scumacher a câștigat acea cursă plecând de pe 3 și depășindu-i pe toți în afară de 4 cu un tur. Flavius și-a făcut debutul la noi cu povestirea asta legată de acea cursă.

_____________

1

Locul 1 este ocupat de cursa din 1986 de la Jerez, o bătălie de peste 70 de tururi între Mansell, Prost și Senna cu un final incendiar, Mansell și Senna trecând linia de sosire împreună, cursa fiind decisă în favoarea brazilianului de intervalul de 0.014 s. Prost spunea că dacă ar fi știu că Mansell avea șanse să îl ajungă pe Senna l-ar fi lăsat pe englez să treacă. Dar pe de altă parte, victoria lui Senna i-a dăunat pe termen lung lui Mansell, Prost câștigând campionatul mondial în acel an.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s