Spania 2011. Barcelona. Program oficial și avanpremieră

Salutare dragii mei, urmează Marele Premiu al Spaniei şi implicit testul principal pe care F1 trebuie să-l treacă din punct de vedere al spectacolului. Mă refer la faptul că un succes de spectacol la Barcelona garantează spectacolul pentru tot restul sezonului. Circuit de Catalunya nu este celebru pentru numeroasele depăşiri, defapt de 10 ani încoace câştigătorul cursei este cel ce reuşeşte cel mai bun timp în calificări, în acest moment Vettel probabil zâmbeşte.. Nu a câştigat niciodată aici şi probabil este extra-motivat deci banii mei sunt pe neamţ.

Cei de la Pirelli au declarat că vin în Spania cu un set de pneuri hard mai durabile decât cele din precedentele curse. Asta înseamnă că diferenţa dintre pneul hard şi soft o să fie şi mai mare dar asta nu înseamnă neapărat mai mult spectacol pe circuit. Dacă în Turcia şi în China am văzut că 3-4 opriri la boxe a fost o tactică bună, aici o să predomine strategiile de 2-3 opriri. Poate anul acesta sistemul DRS şi KERS-ul ne dau speranţa unei curse bune, dar nu aş băga mâna în foc, iar dacă cei de la Red Bull au venit cu upgradeuri mai bune decât restul plutonului  atunci situaţia o să fie foarte clară.

Câteva date despre circuit: Are o lungime de 4.655 Km , se parcurg 66 de ture în cursă, asta însemnând o distanţă de aproximativ 307 Km după steagul cu pătrăţele. Timpul mediu pierdut în pit lane este de aproximativ 21 de secunde iar consumul de carburant este undeva la 2.4 Kg pe turul de pistă. Mă aştept ca în tribunele catalane să predomine culoarea roşie, fanii lui Alonso fiind tot timpul prezenţi în număr mare. Eu sincer sper într-o luptă animată între spaniol şi germanul de la RBR deşi statisticile arată că cel ce pleacă din pole, câştigă şi cursa, iar Vettel este într-o formă superbă în fiecare sâmbătă având un procentaj maxim de 100% din pole positionuri anul acesta.

Piloţii vor putea ajusta aripa spate în cursă pe o distanţă de 830 de metri situată pe linia dreaptă a liniei de start, aceasta fiind cea mai lungă zonă de activare a DRS-ului de până acum. În Turcia am avut un număr de 71 de depăşiri, iar asta cred că se datorează în mare parte sistemului DRS, dar oare câte depăşiri o să avem aici? Cu siguranţă numărul o să fie mult mai mic!

Deci tema principală a acestui Mare Premiu va fi DRS-Pirelli-KERS vs. lipsa obişnuită de spectacol pe acest circuit şi upgradeurile pe care le aduc probabil toate echipele din pluton. Poate cei de la Red Bull mai pierd un pic teren iar echipele rivale vin cu nişte inovaţii care să relanseze lupta pentru titlu.

Alte ştiri importante, pe scurt:
Alonso îşi prelungeşte contractul cu Ferrari până în 2016.
Circuitul de la Barcelona o să fie modificat dacă nu produce spectacol nici în cursa asta.
Ross Brawn declară că este convins că Schumacher obţine un rezultat bun în acest weekend.
Nigel Mansell este fericit de spectacolul produs în F1 sezonul acesta.
Se preconizează un weekend 100% uscat.

Program oficial:
Vineri, 20 mai
Antrenamente libere 1: 11:00 – 12:30
Antrenamente libere 2: 15:00 – 16:30

Sâmbătă, 21 mai
Antrenamente libere 3: 12:00 – 13:00
Calificări: 15:00

Duminică, 22 mai
Cursa: 15:00

Anunțuri

6 răspunsuri la „Spania 2011. Barcelona. Program oficial și avanpremieră

  1. Multumim, tu pe cine pariezi duminica asta Dani? Crezi ca Vettel mai castiga o cursa anul asta? Poate chiar dupa inca un pole?

  2. Salut .
    Daca de 10 ani se castiga in stilu asta de ce nu se modifica circuitul, sa se poate depasi si in acelasi timp creste spectacolul ,ar creste si numarul de spectatorii.
    Totusi sper ca Hamilton sa nu ma dezamageasca 😉

  3. Daca pierderea la pituri este de doar 21 de secunde, eu mi-as pune banii pe o strategie cu 4 opriri. Desi am alt favorit principal, rational merg pe Vettel. RB-ul are atuuurile sale si pe acest circuit 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s