PURE – un nou motor pentru 2013

Înainte de Marele Premiu al Turciei, Craig Pollock, fostul manager al lui Jaques Villeneuve, cel care a înființat echipa BAR a anunțat că lucrează deja de ceva vreme la un nou motor pentru Formula 1. El speră ca până la finele anului să își testeze motorul cu specificațiile impuse începând din 2013 – motor turbo ecologic de 1,6 litri cu 4 cilindri. Denumirea acestuia este PURE – Propulsion Universelle et Recuperation d’Energie – Propulsie Universală și Recuperarea Energiei. Pollock speră ca avantajul pe care îl are, de a lucra la motor cu mult înaintea marilor producători de motoare implicați în F1, să îi confere un avantaj. Mercedes, Renault și Cosworth trebuie să se preocupe până în 2012 de actuala configurație normal aspirată în V8. Pollock este încrezător că va avea și o echipă motorizată de PURE.

Pe de altă parte, Craig Pollock credea că BAR va ataca echipele mari în primul ei an ca echipă și știm cu toții cum a decăzut cariera lui Villeneuve din cauza asta. Rămâne de văzut cum vor aborda noul regulament marii producători.

Reclame

4 răspunsuri la „PURE – un nou motor pentru 2013

 1. „motor turbo ecologic de 1,6 litri cu 4 cilindri”
  Probabil ca se va duce drak tot spectacolul.Mai ramane sa le impuna noxele,poluare fonica,RCA,ITP si eventual un radar pe traseu care sa-i penalizeze pentru depasirea vitezei.
  Pana si cocalarii au motoare cel putin de 3litri!!!

 2. 🙂 buna asta cu cocalarii
  Dar sa stii ca in plan sonor nu se va diminua din spectacol, asa se spune. Si intru si factorul turbo in scena. Or sa isi dea ei seama daca e bine sau nu si vor rectifica.

 3. Parerea lui Ecclestone:
  „FIA a luat decizia pe o presupunere greşită, fără să considere efectele colaterale. Constructorii şi echipele trebuie să meargă la FIA şi să spună că s-au gândit la asta şi că au ajuns la concluzia că, deşi decizia a părut bună atunci, este greşită din perspectiva prezentă”

 4. Are și el dreptate dar cu lumea asta proastă care are impresia că orice e verde e și bun nu cred că F1 va scăpa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s