F1 Fun-Facts #7

Haos la Interlagos

Marele Premiu al Braziliei din 2003 intră în lista recordurilor din Formula 1 într-un mod neobişnuit. Este cursa în care safety car-ul şi-a făcut de cele mai multe ori prezenţa pe circuit. Datorită unei schimbări în regulament ce viza reducerea costurilor, echipele au fost nevoite să aducă la Interlagos un singur set de pneuri pentru ploaie. Echipele pe cauciucuri Bridgestone aveau la dispoziţie doar intermediare iar în acea duminică circuitul era afectat de o ploaie torenţială. Datorită condiţiilor extreme cursa a luat start în spatele safety car-ului şi din cauza numeroaselor incidente, mașina de siguranță şi-a făcut prezenţa pe circuit într-un număr record de 5, această cursă fiind considerată una dintre cele mai haotice.

Deznodământul cursei şi implicit câştigătorul au fost decise de instanţa competentă la câteva zile după cursă iar la final s-a adeverit că niciunul dintre piloţii aflaţi pe podium după cursă nu stăteau pe treapta potrivită deoarece locul 1 (Kimi Raikkonen) cu locul 2 (Fisichella) au fost inversate iar Fernando Alonso, poziţionat pe locul 3 primea îngrijiri medicale în timpul decernării premiilor. Ca să nu mai vorbim de faptul că motorul lui Fisichella ardea sun podiumul de premiere. Din 20 de monoposturi doar jumate au terminat această cursă.

La următoarea etapă (Imola), Ron Dennis și Kimi Raikkonen au înmânat trofeul câștigătorilor de drept: Eddie Jordan și Giancarlo Fisichella.

Reclame

3 răspunsuri la „F1 Fun-Facts #7

  1. vreau sa spun ca, cursa va fi transmisa live pe acel sait.
    o pagina de contact, pentru a trimite diverse stiri, surse la voi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s