Vettel continuă seria victoriilor la Sepang

Sebastian Vettel este la a patra victorie consecutivă (Interlagos și Abu Dhabi de anul trecut, Melbourne anul acesta). Germanul a reușit să ia un start bun și să nu piardă poziția la start împotriva unor rivali precum Lewis Hamilton și (surprinzător) Nick Heidfeld.

La start Heidfeld a țâșnit ca o săgeată, de pe 6, câștigând 4 poziții și poziționându-se pe un confortabil loc 2 pentru primul stint al cursei. Coechipierul său, Petrov, a fost depășit pe rând de ambele Ferrari iar Mark Webber a pierdut din start 7 poziții din cauza faptului că sistemul KERS nu a funcționat. Piloții McLaren au fost în formă tot weekend-ul și după primele pitstopuri treceau de Nick Heidfeld. Vettel în schimb era de neatins, la peste 5s în fruntea plutonului.

Plutonul fruntaș și-a făcut primele 2 stinturi pe varianta soft de pneuri iar când Lewis Hamilton a trecut pe hards pentru al treilea stint, a început să piardă din ritm. Un ultim pitstop nereușit l-a făcut să cadă în urma lui Button, cu Alonso în urma sa. Spaniolul avea DRS-ul nefuncțional dar cu toate acestea a reușit să țină pasul cu McLaren-ul rivalului său și în virajul patru a încercat o depășire, ratată dealtfel, ciupindu-i lui Hamilton roata dreapta spate și distrugându-și parțial aripa față. Asta însemna al patrulea pitstop pentru spaniol care pornise într-un ultim lung stint cu gândul să atingă podiumul. După cursă comisarii au luat ciudata decizie de a-i penaliza pe ambii piloți implicați în accident cu 20s din timpul final, Alonso păstrându-și locul, Hamilton căzând o poziție (Hamilton penalizat pentru că l-a blocat pe Alonso contrar regulamentului iar Alonso pentru că nu a evitat accidentul).

Hamilton este între timp depășit de Heidfeld și cu 4 tururi înainte de final intră la boxe pentru pneuri noi. Între timp, Button a încercat să îl ajungă pe Vettel, dar fără nici o șansă.

Pe final, Webber trece de Massa pentru locul 4 iar Alonso recuperează până pe 6. Heidfeld reușește să îi facă față lui Webber, handicapat de lipsa KERS-ului pentru a termina pe podium.

Rusul Petrov reușește să găsească una din puținele denivelări care mai există pe marginea circuitelor de Formula 1 și după ce este catapultat în aer rămâne cu volanul în mână și coloana de transmisie ruptă.

Ploaia mereu amenințătoare nu și-a făcut simțită prezența decât prin câțiva picuri în timpul primului set de pitstopuri. Dar uscat sau ploaie, noul Schumacher conduce clasamentul general cu 50 de puncte urmat de Button cu 26 și Hamilton cu 24.


Într-o săptămână avem Marele Premiu al Chinei și prima rundă a Formulei 2 de la Silverstone.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s