Malaezia 2011. Cartea de recorduri

Nick Heidfeld deține recordul pentru cele mai multe podiumuri fără nici o victorie. Și îl va deține atâta timp cât va continua să termine pe podium fără să învingă. Tot Heidfeld a reușit să îl surclaseze pe Stefan Johansson cu numărul de dăți în care a terminat pe 2 sau pe 3, de 13 ori față de suedez care a terminat astfel de 12 ori. Al treilea loc pe podium al lui Heidfeld a însemnat cea de-a 100-a apariție a unui pilot Renault pe podium (cea de a 172-a a unui pilot Lotus?!?). Ferrari au terminat pe podium de 643 ori, McLaren de 454 ori, Williams de 296 ori, Lotus deține 172 de podiumuri, Brabham 124, Benetton 102 și Renault 100.

Vettel e la a 4-a victorie consecutivă și la a treia cursă consecutivă pe care o câștigă plecând din pole. Ultimul pilot care a câștigat 4 curse la rând a fost Button în 2009. Dacă Vettel câștigă și în China va egala recordul lui Schumacher din 2004 (de altfel Michael a continuat atunci până la a 7-a victorie, seria fiindu-i întreruptă de Juan Pablo Montoya). Tot Vettel îi egalează pe Mario Andretti, Alan Jones și Carlos Reutemann cu 12 victorii și pe Jackie Stewart cu 17 pole positions.

Mark Webber a făcut cel mai rapid tur în cursa de ieri, atingând al 7-lea fastest lap al carierei sale. Însă timpul său a fost cu 3,5s mai slab ca fastest lap-ul de anul trecut (realizat tot de Webber) și cu 6,3s mai slab ca recordul deținut de Montoya (2004).

Paul di Resta a înscris în ambele sale curse. Ultimul pilot care a făcut asta a fost Lewis Hamilton în 2007 însă de atunci sistemul de punctare s-a schimbat (ultima poziție care puncta era 8 față de 10 acum).

Lewis Hamilton a doborât recordul lui Jim Clark prin cariera sa la o singură echipă: 73 de curse cu McLaren.

Primii 5 piloți de pe grila din Malaezia au obținut aceleași poziții de calificare ca în Australia. Locul al 6-lea a fost ocupat la ambele curse de un pilot Renault.

Din tururile conduse anul acesta, Alonso a condus 2, Hamilton 3 și Vettel restul de 109!

După acest articol de pe F1 Fanatic.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s