Formula Tehno

KERS enabled. DRS enabled. Overtake. Noile butoane își fac datoria și cred că ne putem declara mulțumiți de spectacolul oferit de Sepang. Piloții par și ei entuziasmați de aceste noi jucării și duelurile roată la roată au apărut mai peste tot pe circuit, nu doar în zona DRS-ului. A fost nevoie doar de un imbold și spiritul de raceri s-a trezit în ei, nu mai avem acele eterne trenulețe adormitoare. Sigur, pare un pic artificial că depășirile vin în urma unor apăsări de buton, dar cred că rezultatul final e ceea ce contează.

Acestea fiind spuse, depășirile s-au întâmplat peste tot în pluton, mai puțin acolo unde contează cel mai tare: pentru locul 1. Acesta rămâne rezervat unui Vettel excepțional. Abilitatea de a livra acel senzațional tur de pole în ultimele secunde ale calificărilor e ceva special, o caracteristică a marilor piloți. Apoi felul în care a gestionat cursa, impecabil, fără un milimetru de eroare, perfect pe toată durata ei… Vettel e acum un diamant șlefuit, care strălucește pe deplin! Încercând să-l urmeze, Lewis s-a împiedicat la start, lăsându-se depășit de Heidfeld iar apoi și-a tocit cauciucurile prea repede, desincronizându-și ritmul și împleticindu-se pe final până pe locul 7, devenit apoi 8 printr-o decizie oarecum stupidă a comisarilor. Nu era nevoie de penalizări pentru dueluri în pistă. Asta am vrut să avem, acum că de abia au apărut primii mugurași de primavară, nu cred că e bine să-i gazăm cu penalizări. Duelul dintre Hamilton și Alonso a fost pasionant, păcat că spaniolul și-a fărâmat eleronul în roata lui Lewis!

Alt duel pasionant și neașteptat a fost cel dintre Schumacher și Kobayashi, care și-au tot dat întâlnire de-a lungul cursei. Kamui a mai pus un scalp în desagă, reușind să termine înaintea multiplului.

Un rând și despre Mark Webber, dacă Seb este parcă propulsat de kerosenul câștigării titlului, Mark pare că suferă încă. Nu se regăsește în calificări apoi mai are și ghinion în cursă, ieri fiind ca un mielușel la start, pradă pentru haita de lupi KERS-powered. Și-a mai revenit în cursă, având un final puternic, în ciuda lipsei KERS-ului.

Semnificativ și dialogul surprins de camere în anticamera podiumului, când Vettel l-a întrebat pe Adrian Newey câte stopuri a făcut Button, surprins că acesta a terminat pe 2. Adrian i-a răspuns apoi a completat „Lewis has a problem„, la care Vettel a replicat: „A, that’s why!„… o replică scurtă dar grăitoare.

Jens a avut o cursă bună, decentă. Și-a protejat cauciucurile mai bine ca Lewis și a terminat meritat pe 2. Notabilă a fost și performanța lui Heidfeld. Petrov s-a făcut remarcat printr-un salt spectaculos pentru cameră, care a rupt coloana de direcție a Renault-ului. Alonso s-a trezit după start pentru a 3-a oară în ultimele 3 curse în spatele lui Petrov.

In other news: di Resta îl bate pe Sutil și termină iarăși în puncte, Schumi îl bate pe Rosberg, aflat la cea mai slabă cursă pentru Mercedes iar noi așteptăm cu interes weekendul urmator, Shanghai!

Reclame

2 răspunsuri la „Formula Tehno

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s