Revelion 20F1

Pentru fanii Formulei 1 revelionul amânat s-a ținut la Melbourne. Și anul nou a început pe aceleași acorduri de Wunderkind. Vettel declara modest că e același tip și că numărul 1 nu-i aduce câteva zecimi în plus. Pe pistă am văzut exact contrariul, iar Vettel n-a avut nevoie de KERS ca să domine lejer ostilitățile. Încredre absolută în forțele proprii, aceasta e o calitate nouă a tânărului Seb, o calitate care îl face imbatabil în Red Bull-ul perfect. A fost atât de suprem și de senin încat 2011 pare o plimbare pe plajă pentru tânărul campion mondial. Cu toate astea, să rămânem circumspecți. Nimeni nu vrea întoarcerea anilor în care campionatul era decis de la prima curba și singura controversă era o nefericită manevră între coechipieri. Chiar dacă Red Bull-urile au dominat, Seb calificându-se la aproape o secundă distanță de urmăritori, sezonul e lung și în ultimii ani am avut mereu răsturnări de situație. Prea multă încredere în sine și totul se poate ruina.

Privind cursa de la Melbourne, am văzut DRS-ul la lucru, să zicem că nu e cea mai rea invenție, a produs 1-2 depășiri și probabil că va fi mai eficient pe alte circuite. Totuși Button n-a reușit să-l depășească pe Massa, cu tot cu DRS, KERS și o mașină mai rapidă. Button a cam dezamăgit și și-a încununat neputința de a trece de Massa cu o penalizare. S-a revanșat pe final, depășindu-l pe brazilian grație DRS-ului.

Dacă pentru Vettel continuitatea a fost naturală, nu știu câți ar fi pariat că Petrov va începe 2011 așa cum a terminat la Abu Dhabi: în fața lui Fernando Alonso! Bravo rusului, bravo și mexicanului Perez, care a reușit o cursă excelentă! Chiar dacă Sauber-urile au fost descalificate pentru o technicalitate.

Trist începutul de an pentru Michael, și el continuă în aceeași cheie ca în 2010, luptând din greu pentru a intra în Q3. Din păcate Mercedes n-a făcut pasul în față. Avem aceeași luptă în 3-4 pentru titlu, doar că acum pare mai dezechilibrată ca în 2010. Vettel e suprem iar echipa Red Bull Racing nu pare a fi dispusă la greșeli. Mark Webber a părut pierdut pe traseu. Într-o mașină identică cu cea în care Seb făcea legea, Mark a reușit să termine pe 5. Dezamăgitor. Rămân Hamilton și Alonso dar vom vedea cum McLaren și Ferrari vor reuși să prindă Red Bull-ul.

Deocamdată mașinile lui Newey au aripi perfect regulamentare. Benzina titlurilor mondiale arde intens în motorul lui Seb și nimic nu pare a-l opri pe acest Justin Bieber al Formulei 1. După Melbourne singurele semne de întrebare par legate de recordurile pe care Seb le va spulbera în viitorul apropiat.

Reclame

8 răspunsuri la „Revelion 20F1

  1. Acum trebuia sa zica Mark Webber fraza lui celebra: „not bad for a number two driver”
    Deabia astept urmatoarea cursa, cineva trebuie sa faca ceva altfel Vettel se transforma in Schumacher al anilor 2000-2004 cu o echipa dominanta cum a fost Ferrari in aceasi perioada.

  2. Cam așa e, Brawn – Todt – Schumacher s-au transformat în Newey – Horner – Vettel.

  3. Am si eu o intrebare: De ce in MP al Australiei nu am avut imagini din garajul echipelor, cand ii filma pe mecanici? Anul trecut asa sa intamplat asa…. sa introdus vreo noua regula? Ms…

  4. a fost o cursa de incalzire,zic eu,desi la felul cum a zburat Vettel,atat in clificari,cat si in cursa,ma face sa ma gandesc la ce e mai rau,si anume ca va omora acest campionat pana in septembrie,maxim.Nesperat de bine s-au miscat Mclaren si cred c doar ei le pot pune probleme celor de la RBR.Ferrari o mare dezamagire,nu atat pentru mine care nu sunt fanul lor,ci mai ales pentru tiffssi calutului cabrat.Mercedesgp,la fel dezamagire,dar nu le stim potentialul maxim,sa speram ca isi revin Pilotul zilei de ieri ,este Sergio Perez,cu toate,ca a fost descalificat,dar iti trebuie sa ai ceva talent ca la debut,nu doar sa intri iin puncte,ci si sa termini cursa,doar cu o singura oprire la boxe.Si toti se plangeau de pneuri.Eram sigur ca pe un circuit mai cald acestea se vor comporta altfel decat pe circuitele unde erau 8015 grade!Referitor la DRS si duelul Massa-Button,lucrurile erau cam asa,cel putin asa am tras eu concluzia,monopostul lui Massa statea foarte bine pe partea virajata a circuitului siacesta nu folosea deloc Kers,astfel ca atunci cand era pe linia strat-sosire mconsuma KERS-ul,anuland avantajul lui Button,caare folosea DRS.el venind cu KERS-ul gol la sfarsitul tururlui de pista.
    Un ultim aspect legat de comentariul Digispory,foarte foarte bun.mici scapari mondene,dar una peste alta pentru inceput le dau nota 6.75.Le-as fi dat 7,daca il lasau pe Brad Bruner sa vorbeasca mai mult 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s