F1 Fun-Facts #6

Ştiaţi că cea mai strânsă cursă, sau mai bine zis cel mai spectaculos foto-finish din Formula 1 a fost acum 40 de ani? Mai precis în Marele Premiu al Italiei din 1971 unde diferenţa dintre învingător (Peter Gethin) şi secundul clasat (Ronnie Peterson) a fost doar de 0.01 secunde.

Şi asta nu este tot, între câştigător şi al 3-lea clasat (Francois Cevert) diferenţa a fost tot una foarte mică, mai exact 0.09 secunde… între primul şi al patrulea (Mike Hailwood) 0.18 s. Iar diferenţa până la al cincilea (Howden Ganley) a fost şi aceasta sub o secundă: 0.61 s.

A fost o cursă extrem de spectaculoasă. Lupta pentru titlu era deja decisă şi se ivea o ocazie splendidă pentru piloţii tineri să arate ce ştiu. Numeroase depăşiri între primii 5 clasaţi pe tot parcursul cursei au oferit un spectacol extraordinar pentru cei de la Monza.

Ce frumos ar fi să mai avem curse asemănătoare şi în ziua de azi. După un finish asemănător într-un weekend, cred că aş fi fericit cu un zâmbet larg pe faţa următoarele 3-4 zile.

P.S. Pun la descărcat această cursă şi să mă uit la ea cap-coadă.

Reclame

3 răspunsuri la „F1 Fun-Facts #6

  1. Din pacate nu am gasit cursa cap coada ci doar alte materiale cu highlights-uri a cursei de la monza si season reviews pe tot sezonul 1971.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s