Din zicătorile lui Bernie…

Bernie este foarte activ în declaraţii în ultima vreme. După ce a făcut acea stupidă sugestie ca în timpul unei curse circuitul să fie stropit cu apă pentru a simula o ploaie spontană, bătrânul şi-a împărţit predicţiile pentru anul acesta şi pentru viitorul Formulei 1.

Boss-ul F1 crede că Michael Schumacher are şanse mari de a câştiga curse în acest sezon în cazul în care Mercedes îi pune la dispoziţie o maşină competitivă. „Este foarte motivat, prin fiecare gest pe care îl face şi prin fiecare cuvânt pe care îl zice, poţi să-ţi dai seama cât de mult vrea să câştige. Iar forma lui fizică este una foarte bună” spune Bernie despre Schumacher.

O altă predicţie pentru acest an este cea legată de campionul de anul trecut, Vettel. În ochii lui, Red Bull par a avea şi anul acesta cea mai rapidă maşină iar dacă restul plutonului nu reuşesc să se apropie de ei, Bernie îl vede pe Vettel cu un al doilea titlu în carieră chiar sezonul ăsta.

Punctul culminant a fost în momentul în care a declarat că la cârma Formulei 1 s-ar potrivi mai mult o femeie decât un bărbat şi deşi se vede la conducere până la momentul morţii sale, ar putea renunţa la putere peste 3-5 ani şi dacă ar face asta, succesorul ar trebui să fie o femeie. „Eu cred că femeile nu cad aşa uşor în capcana propriului ego precum bărbaţii. Femeile nu trebuie să joace o partidă de golf pentru a încheia o înţelegere, ele trebuie doar să muncească mai mult pentru a primi aceaşi apreciere ca un bărbat. Şi dacă ego-ul lor nu le stă în cale atunci pot lua decizii mai puţin emoţionale şi astfel până la urmă îşi ating scopul.

În excentrismul său, Ecclestone este un om înţelept şi a făcut multe pentru acest sport. Din nefericire a făcut mai multe pentru el decât pentru fenomen însă este greu de apreciat ce s-ar putea face fiind în poziția lui.

Cât despre ideea cu ploaia artificială, atât noi cât și Mark Webber avem aceiași părere: „Nu și nu. Nu ar fi cel mai sofisticat mod de a stârni interesul. E adevărat că suspansul e mai mare în condiții adverse de vreme, când se întâmplă de la sine. Dar gândiți-vă numai la Jimmy Clark, Jackie Stewart și Ayrton Senna, cei considerați maeștri pe pistă umedă. Jackie încă e cu noi însă ceilalți doi s-a învârti în mormânt dacă ar vedea stropitori și furtunuri la marginea pistei.

Reclame

Un răspuns la „Din zicătorile lui Bernie…

  1. e clar Bernie seamana din ce in ce ai mult cu Mitica de la liga 🙂
    asteptam cu nerabdare urmatoarea serie de perle 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s