Imaginea zilei. 23 februarie 2011

În 1993, Alain prost conducea clasamentul general, îndreptându-se sigur spre al patrulea său titlu mondial. Mașina Williams era aproape imbatabilă și cu ocazia Marelui Premiu al Franței standurile erau pline în așteptarea victoriei francezului. Însă sâmbătă, surpriză! După 7 pole-uri consecutive realizate de Alain, a venit rândul lui Damon Hill, englezul înscriind primul său pole position.

Însă în cursă, „profesorul” trece de coechipierul său la primele pit stop-uri și nu mai poate fi învins. Podiumul este completat de Hill și Schumacher. Prost conducea campionatul cu 57 de puncte, urmat de Senna cu 45, Hill cu 28, Schumacher cu 24 și Martin Brundle cu 9. Francezul avea să câștige campionatul mondial și apoi să se retragă definitiv din Formula 1 ca pilot.

Este prima cursă în care comentariul BBC nu mai este întregit de vocea inconfundabilă a lui James Hunt, campionul britanic decedând în urma unui stop cardiac la vârsta de 45 de ani. Locul său a fost luat temporar de Johnatan Palmer, alături de eternul Murray Walker.

Reclame

4 răspunsuri la „Imaginea zilei. 23 februarie 2011

  1. Exista oare rivalitate mai mare decat ce a fost intre Alain Prost si Ayrton Senna? Poate cu timpul devine ceva tare intre Lewis Hamilton si Fernando Alonso..dar poate niciodata atat de accentuat ca intre primii doi mentionati mai sus.

  2. cine stie?poate daca erau in aceeasi echipa aveau aceeasi rivalitate,aasa in echipe diferite,nu poti sa judeci un pilot cu altul,pentru ca in momentul de fata conteaza foarte mult masina,iar pe vremea lui Senna si Prost,conta mai mult pilotul 🙂

  3. Dar au fost coechipieri si Alonso cu Hamilton, tocmai de acolo a pornit, desi era si mai bine daca mai ramanea coechipieri 1-2 ani. Si atunci conta foarte mult masina, sa nu uitam dominatia McLaren sau dominatia Williams dupa..

  4. De ce zici că contează mai mult mașina? De ce atunci diferența dintre Massa și Alonso în aceiași mașină? De ce diferența între Hamilton și Kovalainen în aceiași mașină? De ce diferența între Senna și oricine în aceiași mașină?
    Și nu, nu cred că e posibil să mai apară vreodată o astfel de rivalitate. Era la începutul epocii în care Formula 1 devenea corporate și încă e mai puteau șicana piloții. Acum nu le-ar permite echipele lor așa ceva. Vezi în ce a degenerat rivalitatea Ham/Alo la McLaren (deși aici scrie că era și altceva în spate 😀 )

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s