Lotus Renault anunță că va testa cu Senna și Heidfeld

Lotus Renault GP a declarat astăzi că îi va testa atât pe Bruno Senna cât și pe Nick Heidfeld în acest weekend la Jerez. Senna abia a fost declarat pilot de rezervă săptămâna trecută însă dacă contractul său prevede anumite clauze, Renault nu prea poate să îl dea deoparte și să aducă oricare alt pilot. Se pare că totuși Eric Boullier are libertatea de a alege întrucât echipa l-a numit pe mult prea experimentatul Nick Heidfeld, fără un loc anul acesta, să testeze alături de Senna pentru a vedea cât de competitiv este. Este logic, atât pentru Boullier cât și pentru patronii echipei, că un pilot mai experimentat îi poate ajuta, alături de Petrov, să lupte pentru poziții fruntașe, dacă mașina se dovedește a fi atât de rapidă pe cât se bănuiește. Însă aceasta poate fi și marea șansă a lui Senna de a dovedi că este un pilot bun. L-aș încadra cam la același nivel cu Vitaly Petrov însă anul petrecut de Senna alături de Hispania nu este tocmai relevant pentru experiența brazilianului. Să ne amintim însă că în cursa din campionatul GP2 de la Monaco din 2008, când Senna reușea să câștige cursa plecând de pe locul al doilea, Petrov făcea o greșeală la puțin timp după start, scoțându-l și pe Kobayashi din cursă. În acel an de GP2, Senna termina campionatul pe locul al doilea cu 64 de puncte, Romain Grosjean pe 4 cu 62 de puncte, Pastor Maldonado pe 5 cu 59 de puncte, Sebastien Buemi pe 6 cu 50 de puncte, Vitaly Petrov pe 7 cu 39 de puncte, Jerome D’Ambrosio pe 12 cu 20 de puncte și Kamui Kobayashi pe 16 cu 10 puncte  (ca să pomenim toți actualii piloți de F1 prezenți atunci în GP2).

Pe de altă parte, Heidfeld pare alegerea cea mai sigură, recordul său constant de curse finalizate garantând pentru un plus de siguranță în cadrul echipei.

Mâine și vineri Petrov va fi cel care va alerga în teste, ziua de sâmbătă fiindu-i rezervată lui Bruno Senna iar cea de duminică lui Nick Heidfeld.

Nici o vorbă de Liuzzi, deși era pomenit la un moment dat.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s