Ford acuză Ferrari

Ford Motor Company a dat în judecată Ferrari pentru încălcarea dreptului de a folosi numele F-150. Ferrari și-au denumit monopostul de Formula 1 din acest an F150 pentru a sărbători cei 150 de ani de la unificarea Italiei. Marca italiană a creat și un website numit www.ferrarif150.com. Însă Ford construiește din 1975 camionete sub denumirea de F-150 și din 1995 au înregistrat denumirea ca aparținând Ford. Modelul F-150 este una din cele mai vândute camionete din Statele Unite, Ford câștigând 180 de miliarde de dolari din 1997 până în prezent din vânzarea acesteia.

Ford a declarat că a suferit daune irecuperabile cu marca proprie și cere instanțelor de judecată ca Ferrari să nu poată folosi denumirea, importul, fabricarea sau vânzarea oricărui produs F150 în Statele Unite. De asemenea cer daune de 100.000 de dolari pentru folosirea nepotrivită a numelui de domeniu ferrarif150.com

Ferrari nu a dat nici o declarație până la acest moment și nici nu vor duce vreun model F150 în S.U.A. anul acesta, Marele Premiu de la Austin fiind programat în 2012.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s