Robert Kubica accidentat grav în Raliul Ronde di Andora

Robert Kubica nu va lua parte la startul sezonului de Formula 1 și după toate aparențele va sta pe tușă pentru întregul sezon în urma unui accident serios suferit de polonez ieri dimineață în timp ce conducea o Skoda în raliul Ronde di Andora, în zona Genoa din nordul Italiei, la est de Monaco.

Accidentul a avut loc dimineața la 8.30 și mașina lui Kubica a lovit frontal o barieră tip Armco. Se pare că aceasta a străpuns mașina prin compartimentul motorului accidentându-l grav pe pilotul polonez la piciorul și mai ales la mâna dreaptă. Kubica a stat captiv în mașina avariată mai bine de o oră până când pompierii au reușit să îl extragă. Copilotul său nu a suferit nimic grav și a coborât imediat după accident. Polonezul a fost dus cu elicopterul la spitalul Santa Corona din Pietra Ligure unde a fost operat la mâna distrusă. Structura osoasă a fost refăcută și i-a fost redată funcționalitatea musculaturii. Ghinionul face ca Robert să mai fi suferit un accident în 2003, nu din vina sa, când în brațul drept i-au fost introduse 18 bolțuri de titaniu, fapt pentru care a pierdut mult în clasamentul Formula 3 Euroseries în acel an.

Acest accident este o lovitură importantă, atât pentru polonezul care tocmai reușise cel mai bun timp în ultima zi de teste de la Valencia dar și pentru echipa Lotus Renault GP, al cărei pilot principal era. Locul său poate fi luat de piloții de rezervă Bruno Senna sau Romain Grosjean și mai există posibilitatea ca Nico Hulkenberg să fie adus de la Force India.

Au existat guri care au protestat faptul că Kubica participa la raliuri odată ce a început sezonul de Formula 1 însă Eric Boullier i-a luat apărarea pilotului său, spunând că asta îl ținea în „echilibru”. Fernando Alonso, prieten al lui Kubica, a apărut la spital încercând să își vadă confratele pilot.

În urma accidentului de ieri Kubica a intrat într-o operație de 7 ore pentru refacerea mâinii și peste noapte a fost pus de către doctori într-o stare de comă indusă. Polonezul s-a ales cu multiple fracturi la brațul, mâna și piciorul drept.

Video-ul de mai jos prezintă filmarea din mașina aflată în urma lui Kubica și în ultima parte această mașină ajunge la locul acidentului la 3:15. Se vede clar cum copilotul lui Kubica le face semn să oprească. Deasemenea, îți poți da seama de riscurile meseriei de pilot de raliu din acest film, obstacole putând apărea la tot pasul și pilotajul necesitând atenție maximă, ne-existând zone de degajare ca în Formula 1.

Al doilea video prezintă imagini ale mașinii avariate. Gaura prin motor se vede clar la 0:20.

Anunțuri

5 răspunsuri la „Robert Kubica accidentat grav în Raliul Ronde di Andora

  1. Imi doresc din tot sufletul sa faca o recuperare deplina si sa-l mia vedem in F1 in viitor, in caz contrar ar fi o pierdere enorma pentru F1

  2. Păcat că pierde acest an și va fi și mai mare păcat dacă Renault-ul se dovedește a fi o mașină competitivă.
    P.S. Senna și Petrov au fost ambii în GP2 și Senna a fost mai bun ca rusul.

  3. Se pare că bariera de protecție nu era continuă și mașina lui Kubica a nimerit într-un astfel de gol, fiind astfel lovită și de capătul din spate cât și de cel din față al spațiului din barieră.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s