F150

Am urmărit lansarea noului monopost de Formula 1 Ferrari LIVE pe internet de la Maranello şi deşi nu sunt inginer sau expert în domeniu, vreau să fac câteva precizări despre noul bolid.

Cea mai semnificativă schimbare pare a fi nasul mașinii care este acum mai subţire şi a fost ridicat cu tot cu suspensii.  Sub el putem observa elementele aerodinamice introduse pentru înbunătăţirea circulaţiei aerului sub şasiu. Din cauza acestei ridicări şi pilotul va avea o poziţie mai ridicată în cockpit.

Pentru moment, aripile față și spate sunt cele folosite în ultimele curse ale anului trecut. În teste, probabil vor introduce ceva intermediar ca în prima cursă să aibă aripile pentru 2011.

Suspensiile arată diferit, şi pe faţă şi pe spate. Sincer mie mi se par par solide oferind o siguranţă mai mare într-un eventual acroşaj mai minor.

Regulamentul ce priveşte difuzoarele este mai strict anul acesta şi asta a dus la modificări majore. Difuzorul 2011 are o structură mai simplă şi o poziţie mai joasă iar din această cauză va avea comportament diferit faţă de cel precedent. Se urmărește scăderea turbulenţelor aeriene produse şi astfel urmăritorii vor avea şanse mai mari de depăşire. Urmează să vedem şi acea aripă spate reglabilă de către pilot direct din cockpit de îndată ce au parcurs cel puţin 2 ture din cursă. Disponibilitatea sistemului va fi controlată electronic şi va fi activată numai atunci când un pilot este la mai puţin de o secundă în spatele unui alt pilot iar atunci când acesta frânează, sistemul se dezactivează automat.

Orificiile (gurile de aer pentru motor) laterale au fost micşorate iar cel deasupra capului pilotului modificat din punct de vedere dinamic. Sistemul de evacuare a fost mutat şi el, mare parte a aerului probabil fiind direcţionat spre difuzor, deşi nu prea se vede iar asta e doar o speculaţie personală.

Din punct de vedere artistic observăm multe elemente ce trimit la naţionalitatea echipei şi a evenimentului pe care îl comemorează şi anume unificarea Italiei acum 150 de ani, de unde şi numele noului monopost.  Cel mai distinctiv element vizual este steagul Italiei plasat pe spatele eleronului spate, imposibil de ratat.

Cam atât am observat din prezentarea LIVE dar sunt sigur că vom descoperi împreună mai multe noutăţi. Chiar vă rog dacă observaţi ceva să precizaţi în comment-uri cât mai multe detalii.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s