Daniel Simon, angajat de Hispania

Binecunoscutul designer german de vehicule futuriste (cunoscut în mod special pentru contribuția sa la vehiculele prezente în filmul TRON: Legacy sau pentru colaborările avute cu Bugatti și Honda) Daniel Simon, a fost angajat de către Hipania Racing pentru a creea identitatea vizuală a echipei spaniole. Desigur, s-au spus vorbe mari despre încercările prin care a trecut echipa în primul ei an de existență și modul în care aceștia și-au testat hotărârea de a continua și și-au pus imaginația la contribuție. Daniel Simon a rezonat cu aceste calități ale echipei și a declarat că era o oportunitate pe care nu o putea rata: „Hispania Racing mi-a oferit o coală albă și ocazia de a aduce la viață elemente din Cosmic Motors, ocazie pe care nu o puteam trece cu vederea. Va fi o călătorie palpitantă întrucât Hispania Racing e în creștere iar eu sunt încântat să creez o identitate puternică pentru echipă.Cosmic Motors este o carte concepută de Simon, în care acesta prezintă câteva din conceptele sale despre forma și funcția unui vehicul de curse imaginar.

Recrutarea lui Daniel Simon în sânul echipei pentru a creea noua imagine corporatistă e o veste bună pentru toată lumea (…) Hispania Racing crește pas cu pas și această creștere se face simțită prin angajarea unor profesioniști în diverse zone, cum e cazul lui Daniel. Formula 1 a fost întotdeauna la limita tehnologiilor iar ideile futuristice ale lui Daniel vor aduce un strop de îndrăzneală și inovație de care sportul are nevoie” spune Colin Kolles.

Cea mai bună descriere a intrării lui Simon în Formula 1 a făcut-o probabil realizatorul emisiunii britanice Top Gear: „E ca și cum ai pune Barbarella, James Bond, Războiul Stelelor și F1 într-un blender.

Totul bine și frumos însă Daniel Simon se ocupă doar de identitatea vizuală a echipei și mă îndoiesc că va avea vreun cuvânt de spus în forma monopostului Hispania (cu condiția ca acesta să existe, măcar în plan). Incapabilitatea patronului Carabante de a strânge bani sau de a-i scoate din buzunarul propriu a făcut ca în acest an HRT să se orienteze spre 2 piloți care aduc bani în echipă, refuzând piloți tineri și promițători. Tocmai de aceea, entuziasmul lui Kolles este mereu acoperit ba de lipsa plăților către Cosworth, ba de pierderea contractului cu Toyota, dar mai ales de faptul că nu au anunțat încă ceva despre noul lor monopost. Ce e sigur e că situația echipei Hispania nu e tocmai pe roze.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s