Williams semnează cu Pastor Maldonado

Afectată de plecarea unor sponsori importanți, Williams a trebuit să renunțe anul acesta la Nico Hulkenberg. Echipa engleză a înlocuit un campion GP2 cu altul, semnând cu Pastor Maldonado, primul venezuelean în F1 după aproape 30 de ani (ultimul fiind Johnny Cecotto – Toleman, 1984). Atu-ul lui Maldonado este portofelul gras cu care acesta vine în F1, fiind sponsorizat de compania de stat care controlează petrolul în Venezuela. Însă, diferența față de Hulkenberg este faptul că germanul a făcut în jur de 9000 de km de teste înainte de a pilota în F1 în timp ce venezueleanul, cu 2 ani mai în vârstă ca Hulkenberg, are la activ doar 2 zile de teste pe un monopost F1.

Maldonado are susținerea lui Rubens Barrichello, care continuă cu Williams și în 2011. Echipa lui Frank Williams va avea astfel parte de 2 piloți sud-americani, cu avantajul de partea lui Barrichello. De altfel, depinde și de cum se va prezenta pe pistă noul monopost Williams.

Reclame

3 răspunsuri la „Williams semnează cu Pastor Maldonado

  1. Diferenta majora intre Maldonado si Hulk sunt cele 15-20 milioane $ cu care vine primul. Maldonado a mai testat o zi si pt Minardi acum 6 ani, dar nu e la fel de talentat ca Hulk. Pacat ca Williams tre sa faca astfel de concesii in privinta pilotilor. Practic Maldonado este noul Kazuki Nakajima pt FW.

    M-a dezamagit totusi caracterul lui Hulk: stia in ce situatie va fi echipa in 2011 si ca Williams nu avea de ales. I s-a oferit ca echipa sa-l plaseze pentru un an la HRT si sa ramana nr 3 la Williams dar nu a acceptat, in conditiile in care FW a investit mult in el de vreo 3 ani incoace.

  2. Nu stiam ca Williams a bagat resurse in el in ultimii 3 ani. E oarecum de inteles sa ia niste decizii mai putin „umane”, gandeste-te cine e impresarul lui.

  3. Pai l-a cooptat ca junior driver ajutand la dezvoltarea lui prin antrenamente pe simulator si a fost pilot de teste in acest timp. Intr-adevar, nea Willy este un rechin, dar cred ca abordarea asta agresiva nu-l ajuta pe Hulk, cel putin pentru 2011 – nu cred ca ii va gasi un loc de pilot titular, probabil il va lipi de Mercedes ca rezerva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s