Cine va deveni campion?

Cu două curse înainte de încheierea campionatului, 4 piloți se află în luptă pentru campionatul mondial: Alonso – 231 puncte, Webber – 220 puncte, Hamilton – 210 puncte și Vettel – 206 puncte. Jenson Button se află pe locul 5 cu 189 de puncte și singura lui șansă este ca în Brazilia să termine pe 1 sau 2 cu condiția ca Alonso să încheie mai jos de poziția a 6-a și Webber mai jos de 2. Și ceilalți să aibă parte de accidente neprevăzute, deci cel mai sigur pentru campionul en titre ar fi să își susțină colegul de echipă.

Calculul probabilităților ne spune că dacă Alonso câștigă la Interlagos și Webber termină mai jos de 4, spaniolul devine campion. Și oricât ar fi acesta acuzat de favoritism la Ferrari și de mentalitate de necâștigător, cred ca Alonso și-a meritat aproape fiecare punct în acest an (în afară de cele 7 de la Hockenheim, dar privind în viitor, cine ar fi bănuit că acele 7 puncte chiar îl vor ajuta pe spaniol? Probabil Stefano…).  Dacă iese pe 2, trebuie să îi aibă pe Webber mai jos de 8, Hamilton mai jos de 4 și Vettel câștigător. Dacă Alonso nu ia un podium, lupta se va duce la Abu Dhabi.

Webber își va construi strategia în funcție de Alonso, australianul știind că dacă Alonso ia un podium la Interlagos e necesar ca el să se afle în urma acestuia pentru a putea prelungi lupta pentru campionat până la Abu Dhabi. Totul depinde de Alonso.

Șansele sunt și mai grele pentru Hamilton și Vettel. Englezul iese din luptă dacă Alonso câștigă cursa sau Webber câștigă cursa și Hamilton e mai jos de 5. La fel și în cazul lui Vettel, o victorie a lui Alonso este finalul pentru german. Iar dacă coechipierul Webber câștigă, germanul trebuie să termine pe podium sau cel mult pe 4 pentru a mai avea șanse și în Abu Dhabi.

Oare Interlagos va decide campionul, la fel ca în anii precedenți? Reiese aproape fără îndoială că dacă campionul mondial se va decide în Brazilia, acesta va fi Fernando Alonso.

Reclame

3 răspunsuri la „Cine va deveni campion?

  1. Pe langa matematica precisa facuta de prietenul meu Liviu, vreau sa atrag atentia asupra unor piloti care cred eu o sa faca spectacol duminica la Interlagos. 1. Felipe Massa, este practic circuitul lui, este rapid, il stie pe de rost si mai mult ca sigur este motivat. 2. Michael Schumacher, este intr-o forma excelenta, stim foarte bine ca este un maestru pe circuitul asta, imi tot aduc aminte ce a facut ultima oara aici si ma gandesc ca o sa incerce acelas lucru. 3. Kamui Kobayashi, lafel si la el, sa ne uitam ce a facut anul trecut aici, fiind practic doar a 2-a cursa a lui in F1 a facut un spectacol pe care eu cel putin greu o sa-l uit, pe langa asta este motivat, masina pare un pic mai buna si forma buna din Japonia cred ca nu l-a parasit.

    O sa fie tipic unei curse la Interlagos, plin de spectacol, pentru unii o sa curga lacrimile iar pentru altii o sa curga sampania din belsug, marea intrebare este cine in ce postura o sa se afle dintre acesti gladiatori moderni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s