Domo Arigato Kamui San

Tânărul Kobayashi pare venit din alte vremuri, o reîncarnare a spiritului luptător așa cum n-am mai văzut de pe vremea când Juan Pablo îi dădea emoții roboțelului Kimi. Formula 1 din zilele noastre premiază roboțeii care adună puncte constant, care pot face 1000 de ture consecutive scoțând același timp până la zecimală. Piloți pe care computerul îi iubește pentru că traduc în realitate simulările de la pit. Așa că avem curse în care locul 3 termină la 3 secunde de lider dar nu există nici măcar o temtativă de a disturba ordinea de-a lungul a 50 și ceva de ture. Fără șarjele lui Kamui cursa de ieri nu ar fi fost cu nimic diferită de plictisitorul Bahrein. Suzuka, unul din templele Formulei1 nu a oferit decât enigma roții lui Kubica, 2 incidente la start și problemele lui Lewis. Plus o ploaie torențială sâmbătă. Fanii japonezi vor fi plecat însă mulțumiți acasă pentru că Kobayashi i-a răsfățat, fiind omul zilei dar și pentru că, pe lângă nemții burtoși cu ale lor șepcuțe roșii Deutsche Vermögensberatung, japonezii sunt printre cei mai stabili și fideli fani ai Formulei 1. God knows why. And Bernie.

Ce ar mai fi de zis după Suzuka? Cred că lui Lewis titlul îi scapă printre degete. Abandonurile și acum problemele tehnice îl trag în jos și e la doar 3 puncte de Jenson, în ciuda unor prestații remarcabile în campionat. Acum lupta e în 3, însă Alonso are nevoie de o mașină capabilă de a câștiga ultimele 3 curse. Altfel va fi între Webber și Vettel. Cum ar fi ca cei 2 să repete Suzuka pentru următoarele 2 curse și să ne îndreptăm spre Abu Dhabi cu Vettel și Webber la egalitate absolută, Red Bull deja campioni și cei 2 să fie lăsați total liberi? Evident, e un scenariu cu mici șanse de reușită. Singurul lucru cert e că cine clipește e afară din joc de acum. No mistakes allowed.

Anunțuri

4 răspunsuri la „Domo Arigato Kamui San

  1. Poate lumea îşi aduce aminte de Abu Dhabi 2009 şi de Brazilia 2009 unde Kobayashi a început să dea semne de talent serios.
    Încalificările din Japonia de anul trecut Timo Glock a suferit un accident serios şi japonezul l-a înlocuit pe german în ultimele 2 curse menţionate de mine mai sus şi s-a descurcat mai mult decât bine.

  2. Dar toata lumea uita ochiul lui Peter Sauber. Sa nu uitam k Peter Sauber i-a dat lui Kimi Raikkonen sansa vietii cand a venit la Sauber din Formula 3 sau British Formula si lui Fellipe Massa la fel l-a luat l-au crescut si l-au vandut la Scuderia Ferrari. Omul chiar se pricepe la tinere talente.

  3. A mers excelent Kobayashi. In legatura cu pasiunea japonezilor pentru F1, cred ca vine de la un tip pe nume Ayrton 🙂

  4. Da, din vremurile buna ale Honda. Dar vad ca sunt la fel de pasionati si pentru pilotii actuali, cred ca e in firea lor sa devina fani. Orice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s